Selçuk halkından Kargalar’a tam not

Eskişehir’in köklü tiyatro gruplarından Sui Generis Tiyatro tüm Türkiye’de sahne açmaya devam ediyor.

Selçuk halkından  Kargalar’a tam not
15 Ağustos 2023 Salı 16:03

Sevilen tiyatro ekibi İzmir / Selçuk Belediyesi tarafından organize edilen 2. Efes Tiyatro Festivaline davet edildi. Selçuk Belediyesi’nin amfi tiyatrosunda sergilenen oyun bütün Selçuk Halkının beğenisi ile karşılandı. 

Oyunun yönetmenliğini başarılı oyuncu Kutan Gökkaya üstleniyor. Oyunda Hüseyin Akçar, Büşra Karadan, Merve Öztuna, Tuna Can Ünver, Mert Efe Dursun ve Alperen Karakuş rol alıyor.
14 Yıldır aralıksız faaliyet sürdüren tiyatro, her yerde olduklarını ve olacaklarını ısrarla vurguluyor.

Festival’de oynanan oyun, yakın zamanda kaybedilen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Dekoratörü Ahmet Ertap adına oynandı. Sui Generis Tiyatro’ya yaptığı dekorlarla ekip tarafından unutulmayan Ahmet Ertap, oyun sonunda alkışlarla anıldı.

Oyunun sonunda Selçuk Belediyesi Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel tarafından tiyatronun koordinatörü Av. Hüseyin Akçar’a Efes’in ünlü Artemis tapınağının heykeli hediye edildi. Ekibin özverisine dikkat çeken Sengel, sergiledikleri oyundaki başarılarından ve vefa örneğinden dolayı grubu tebrik ettiğini belirtti. Böylesine farklı bir mekanda ve yaklaşık 600 kişinin katıldığı gecede oyun oynamanın farklılığına değinen Grup Koordinatörü Av. Hüseyin Akçar, bu oyunun, dekorlarını yapan değerli dekor ustası Ahmet Ertap’a saygı olarak oynanmasından dolayı üzgün ve bir o kadar da onu tanıdıkları için şanslı olduklarını dile getirdiler. Yaptığı dekorların içinde oyun oynayarak kendisini unutmayacaklarını vurgulayan Akçar, bütün Selçuk halkına teşekkür etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.