ŞEHRİN ATEŞİ ODUNPAZARI’NDA YANACAK

Odunpazarı Belediyesi, Uluslararası Ahşap Heykel ve Ulusal Lületaşı Festivalinin ardından Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nı düzenlemeye hazırlanıyor. Bu yıl 5’incisi gerçekleşecek olan Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, 21 Ağustos tarihinde Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde başlayacak.

ŞEHRİN ATEŞİ ODUNPAZARI’NDA YANACAK
07 Ağustos 2019 Çarşamba 17:29

2’si uluslararası 8’i yerli olmak üzere toplamda 10 bilim insanı ve sanatçının katılacağı 5’inci Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, 5 gün sürecek. Şehrin Ateşi sloganı ile düzenlenen Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nın bu yılki onur konuğu Tuğrul Emre Feyzoğlu olacak. Çalıştay, Feyzoğlu’nun sunumu ile başlayacak. 

Birbirinden eşsiz sanat eserlerinin hayat bulacağı 5’inci Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, 21 Ağustos tarihinde Eldem Sanat Alanında yapılacak açılış töreni ile başlayacak. Çalıştay, 25 Ağustos Pazar saat 18:00’da Çağdaş Sanatlar Galerisinde gerçekleşecek sergi ile sona erecek.  Çalıştay için Eskişehir’e gelecek olan bilim insanları ve sanatçılar, açılış sonrasında Sorkun’a giderek çömlekçi köyünü ziyaret edecek. Bilim insanları ve sanatçılar, burada geleneksel yöntemlerle yapılan çömlekleri inceleyerek çömlekçiler ile bir araya gelecek.

5’inci Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’na katılacak olan sanatçıların isimleri şu şekilde; “Canan Gürel Ak, Candan Dizdar Terwiel, Esra Mühürcü Yazıcı, Kadir Ertürk, Kenan Tarhan, Leyla Kubat, Saravut Vongnate (Tayland) , Sarra Ben Attia (Tunus), Serkan Önder ve Tarık Kartal.” 


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.