Şehir Tiyatrosunun oyunları İstanbul seyircisini büyüledi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 11-15 Nisan tarihlerinde İstanbul’da sahnelediği Macbeth ve D-21 (Deniz’e Mektup) adlı oyunları ile büyük beğeni toplarken, İstanbul seyircisine hafızalardan silinmeyecek bir tiyatro şöleni yaşatmayı başardı.

Şehir Tiyatrosunun oyunları İstanbul seyircisini büyüledi
17 Nisan 2023 Pazartesi 15:28

Eskişehir’de sezon içinde sahnelenmeye devam eden Barış Erdenk’in yönettiği, Shakespeare’in ölümsüz eseri “Macbeth” ve Eskişehir Şehir Tiyatroları sanatçısı Emre Basalak’ın yazıp yönettiği D-21 (Deniz’e Mektup) adlı oyunlar, İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Sahnede İstanbul seyircisi ile buluştu. Yaklaşık 2000 kişinin izlediği altı temsil, ayakta alkışlanarak sona erdi ve izleyenlerin birçoğu her oyun sonunda Eskişehir ekibini övgülerle kulislerinde karşılayarak tebrik ettiler.  

Sinema, televizyon ve medya dünyasından birçok sanatçının davetli olduğu oyunlarda tiyatro eleştirmenleri Dikmen Gürün ve Seçkin Selvi, değerli hukukçular Turgut Kazan ile Celal Ülgen, İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Kubilay Karslıoğlu, deneyimli gazeteci Pınar Türenç, Tv program yapımcısı Aysun Örs, Oyuncu ve yönetmen Engin Alkan ile Murat Karasu, Sinema ve televizyon dünyasının yakından tanıdığı oyuncular Devrim Yakut, Nur Sürer, Bihter Özdemir, Selma Ergeç gibi pek çok ünlü isim Eskişehir ekibinin oyunlarını izleyerek tebrik ve övgülerini ilettiler.

Başarılı turnesi ile İstanbul’da göz dolduran Eskişehir Şehir Tiyatroları, Devlet Tiyatrosu ve İstanbul’da sahneleri bulunan Zorlu PSM, Sadri Alışık Kültür Merkezi gibi özel kuruluşların yetkilileri ile oyunlar sonrası değerlendirme yaparak, İstanbul seyircisi ile daha sık buluşulması konusunda görüş alışverişinde bulundular ve davetler aldılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.