Şehir Tiyatroları, “Pinokyo” adlı kukla oyununu Doğan Aslanbey KYK yurdunda depremzede ailelerin çocukları ile buluşturdu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları deprem felaketinden etkilenen ve bölgeden tahliye edilerek Eskişehir’de misafir edilen depremzede ailelerin çocukları için “Pinokyo” adlı kukla oyununu sergiledi.

Şehir Tiyatroları, “Pinokyo” adlı kukla oyununu Doğan Aslanbey KYK yurdunda depremzede ailelerin çocukları ile buluşturdu
13 Mart 2023 Pazartesi 13:50

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından yaraları sarmak için tüm ülkede olduğu gibi Eskişehir’de de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tüm imkânlarını seferber ederek depremzede vatandaşlar için çeşitli destek çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sanatın iyileştirici gücüne inanan Büyükşehir Belediyesine bağlı sanat kurumları, konser, tiyatro ve benzeri etkinliklerini depremzede vatandaşlarla buluşturarak moral vermeye çalışıyorlar. Bu amaçla geçtiğimiz hafta sonu Şehir Tiyatroları, “Pinokyo” adlı kukla oyununu Eskişehir’de Doğan Aslanbey KYK yurdunda misafir edilen depremzede ailelerin çocukları ile buluşturdu. Yurdun etkinlik salonunda minik izleyiciler için sahnelenen oyun amacına ulaşarak yüzleri güldürdü. Çocukların büyük beğenisini kazanan oyun sonrası minikler, sanatçı büyüklerinden bu etkinliklerin tekrar etmesini istediklerini dile getirdiler.

Konu ile ilgili açıklama yapan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Tolga Tümer, “Büyük bir felaketin sonuçlarını yaşıyoruz. En iyi yapabileceğimiz şey depremden etkilenen ve Eskişehir’imizi paylaştığımız misafirlerimize sanatın iyileştirici gücünü göstermek, onları bu zor zamanlarında yalnız bırakmamaktır. Yurt sorumluları ve yetkililer ile irtibatlarımız sürüyor, hem yetişkinler hem de çocuklarımız için oyunlarımızı sahnelemeye önümüzdeki süreçte titizlikle devam edeceğiz.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.