ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU AY NELER VAR? İŞTE ŞUBAT 2019 PROGRAMI...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 1-28 Şubat 2019 tarihleri arasında 12 oyunla seyircisinin karşısına çıkıyor.

ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU AY NELER VAR? İŞTE ŞUBAT 2019 PROGRAMI...
29 Ocak 2019 Salı 18:33

Şubat ayı programı için tıklayın...

MEMLEKETİMDEN İNSAN MANZARALARI

Tek Perde
1 Saat 30 Dakika

OYNAYANLAR

Özlem AKDOĞAN, Umut BAZLAMA, Pınar BEKAROĞLU, Özlem BOYACI, Sinan DEMİRER, Tolga TÜMER, Gonca YAKUT, Ercüment YILMAZ

Konusu: Geçti “çığlıklarla” 15.45 katarı.

TİRİ İLE NESİ

Tek Perde, 4 yaş ve üzeri, 45 dk

OYNAYANLAR

Seyit TOKKARABUDAK, Eda EĞİLMEZ

Konusu: Tiri ile Nesi birbirlerini tanımayan iki beceriksiz oyuncudur. Yolculuğa çıkan Tiri ve Nesi, garda karşılaşırlar. Birbirlerinden öğrenecekleri çok şey vardır. Belki de artık gösterilerini birlikte yapmaları gerekecektir.

OYUNUN OYUNU

2 Perde 2 Saat

OYNAYANLAR

Berkay AKIN, Çiğdem ALTUĞ, Özlem BAYKARA, Gamze DEMİRER, Mustafa KILIKCI, Özgür ONAN, Nagihan ORHAN, Yalçın ÖZEN, Alp SUNAOĞLU

Konusu: Yeni bir oyunun provalarına başlayan bir tiyatro topluluğunun başından geçen olayları, oldukça hareketli ve mizah dozu yüksek bir dille anlatan soluksuz bir komedi.

KÜÇÜK KARA BALIK

Çocuk oyunu 7+ Yaş

OYNAYANLAR: Ebru DEMİRTAŞ, Elmas Itır ÖZKAN, Furkan ALPORTAKLI, Merthan SÜALP, Rana AKDOĞAN, Sertaç KORKMAZ, Ulaş CANBULAT

Konusu: Dünyayı görmeye meraklı küçük bir balığın özgürlüğe uzanan yolculuğunun anlatıldığı oyun, adalet, eşitlik, özgüven, cesaret ve benzeri kavramları çocuksu bir bakış açısı ile ele alırken, çocukların yanı sıra büyüklerin de ilgisini çekecek bir anlatım gücüne sahip.

MEVSİMLER

Tek Perde 45 Dakika
(2-6 yaş arası çocuklar içindir.)

OYNAYANLAR: Ezgi COŞKUN, Ceyda ÇINAR ONBUL, Gamze KILIKÇI, Ilgın KARAHAN

Konusu: Oyun, zamanın durmadığı bir dünyada, dünyanın durmadığı bir zamanda, değişimin, dönüşümün ve doğa içindeki mücadelenin öyküsünün anlatıyor.

SULTAN GELİN

Tek Perde, 9 Yaş ve Üzeri, 1 Saat 10 Dk

OYNAYANLAR

Mahide YUMBUL, Serhat ONBUL, Nagihan ORHAN, Ecren CAN SERİM, Zafer ERGÜL, Serkan SEZGİN, Savran PERK, Gamze KILIKÇI, Berkay GÖKÇEK, Oğuzhan DÜMER, Samet ESEN, Ceyda ÇINAR ONBUL, Ünsal SEYHAN, Ulaş PALABIYIK

Konusu: İnsanların, gelenek ve görenekler üzerinden yaşadığı sosyal sorunları irdeleyen oyun, izleyenleri hem güldüren hem de düşündüren, trajikomik bir anlatım ile sahneleniyor.

SINIR

OYNAYANLAR: Emre BASALAK, Emre DEMİRCİ

Konusu: Oyun, bir sınırın iki tarafında ülkesi adına nöbet tutan ve birbirlerine düşman oldukları öğretilmiş olan iki askerin trajikomik öyküsünü anlatıyor.

GEÇMEM GEREK

Çocuk oyunu/ 7+ Yaş

OYNAYANLAR:Pınar BEKAROĞLU CİOTTA, Mustafa KILIKÇI

Konusu: Oyun, Sınırların ortadan kalktığı, hepimize ait ortak bir dünyada yaşamak istiyorsak, müziğin, resmin, yani sanatın gücüne inanmamız gerektiğinin önemini, müzikli ve renkli bir dille anlatıyor.

MEDDAHIN HAYALİ

Gençlik Sahnesi Mezunlar Projesi

9+ Yaş (Yetişkin Oyunu)

Oyun Süresi: 1 Saat

OYNAYANLAR: Ahmet Kutan GÖKKAYA, Mehmet Ali DÖNMEZ

Konusu: İbiş, Karagöz oynatan bir Hayali’nin çırağıdır. Tek arzusu ve isteği ustasının asla izin vermediği o gölge perdesinde Karagöz oynatmaktır. Çırak İbiş bu fırsatı yakalayınca kaçırmaz. Geleneksel Türk tiyatrosuna ve Karagöz perdesine selam veren oyun Gençlik Sahnesi Mezun Projelerinin ilk meyvesi olarak seyircisiyle buluşuyor.

BERNARDA ALBA'NIN EVİ

Tek Perde;1 saat 20 Dakika

OYNAYANLAR

Özlem AKDOĞAN, Özlem BAYKARA, Pınar BEKAROĞLU, Mahide YUMBUL, Ecren CAN SERİM, Elçin TEZCAN, Burcu TUTKUN, Ayşen AŞKIN

Konusu: Oyun, dul bir annenin, kızları üzerinde kurduğu baskı ve kısıtlamayı anlatırken, arka planda, kıyıcı ve otoriter yönetim anlayışları ve diktatörler tarafından, insanların yaşam haklarının nasıl göz ardı edildiğinin altını çiziyor.

MASKELİLER

Tek Perde; 1 Saat 15 Dakika

OYNAYANLAR;

Devrim Özder AKIN, Emre DEMİRCİ, Sermet YEŞİL

Konusu: Oyun, Savaşın ve şiddetin, insanları nasıl bir çıkmaza sürüklediğini ve insani bağlarının kopmasına neden olduğunu oldukça etkili bir dille anlatıyor.

KAN KARDEŞLERİ

2 Perde/2 Saat 15 Dakika

OYNAYANLAR:Savran PERK, Umut BAZLAMA, Murat DANACI, Zafer ERGÜL, Elif Melda YILMAZ, Nagihan ORHAN, Çiğdem ALTUĞ, Evren CANBULAT, Berkay GÖKÇEK, Ilgın KARAHAN, Ceyda ÇINAR ONBUL, Ünsal SEYHAN, Emel ALNADY, Orçun TİRYAKİ

Konusu: Oyun, kardeş olduklarını bilmeyen ve farklı hayatlar yaşamak zorunda bırakılan ikizlerin, dramatik öyküsünü anlatıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.