RENKLERİN PERDESİ ARALANIYOR

Eskişehir Yunusemre Rotary Kulübü,18-21 Nisan 2018 tarihleri arasında Eskişehir’e yeni bir değer kazandırmak amacıyla tiyatro festivali düzenliyor. Festival Haldun Dormen, Genco Erkal, Volkan Severcan gibi birbirinden değerli tiyatro oyuncularını ağırlayacak. Festivalden elde edilecek gelirle ilçelerdeki tiyatro sahnelerine ve amatör tiyatroya bağışlanacak.

RENKLERİN PERDESİ ARALANIYOR
13 Nisan 2018 Cuma 12:36

Eskişehir Yunusemre Rotary Kulübü tarafından 18 -21 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek ‘Rotary Tiyatro Festivali’nin tanıtım toplantısı Özdilek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Eskişehir Yunusemre Rotary Kulübü Başkanı Eray Doğancı, Rotary Tiyatro Festivali Komite Başkanı Hüseyin Akçar, Özgür Evren Kırdemir, Fatih Karabacak ve Seda Kürkçüoğlu ile birlikte festival hakkında bilgi verdi.

Doğan, önümüzdeki yıllarda uluslararası boyuta ulaşması hedeflenen ve ‘ROTİFE’ adı verilen Rotary Tiyatro Festivali’ kapsamında, önemli tiyatro oyuncularını ve oyunları Eskişehir’de ağırlayacaklarını söyledi.

5 OYUN SAHNE ALACAK

Festival kapsamında sahne alacak oyunlar hakkında bilgi veren Doğancı, “5 ayrı tiyatro oyunun sahneleneceği festivalde ‘ Çehov Kabare’ oyununda Volkan Severcan, Erhan Yazıcıoğlu, Melda Gür, Bora Severcan ve Murat Kodalı sahne alırken, ‘Bir Zamanlar Gazinoda’ oyununda Haldun Dormen, Ruhsar Öcal, Kerem Atabeyoğlu ve diğer tiyatro sanatçıları rol alacak.  Ayrıca ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ adlı Genco Erkal’ın tek kişilik gösterisi de Eskişehirlilerle buluşacak. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın ‘Dost’ adlı oyunu ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nun ‘İyiyim’ adlı oyunu da sanatseverler tarafından izlenebilecek” dedi.

BİLETLER SATIŞA ÇIKTI

Oyunu izlemek isteyen tiyatro severlerin biletleri Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ve Turgut Özakman Sahnesi’nden temin edebileceklerini belirten Doğancı, oyunlar hakkında detaylı bilgi almak isteyen sanatseverlerin www.rotife.org internet adresinden bilgi edinebileceklerini söyledi.

FESTİVALİN GELİRİ TİYATROYA

Doğancı, festivalden elde edilecek olan gelir ile Eskişehir’in ve ilçelerinin tiyatro sahnelerinin modernizasyonu ve amatör tiyatro ekiplerini desteklenmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Öte yandan, Rotray Tiyatro Festivali kapsamında Eskişehir’in değerlerinde merhum sanatçı Bülent Kayabaş adına gelenekselleşmesi düşünülen bir de ödül verilecek.

Festivalin programı şöyle;

ÇEHOV KABARE

18 Nisan Çarşamba / Saat 20.00/ Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı (Opera)

BİR ZAMANLAR GAZİNODA

19 Nisan Perşembe/ Saat 20.00/ Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı (Opera)

DOST

20 Nisan Cuma/ Saat 15:00/ Turgut Özakman Sahnesi

BİR DELİNİN HATIRA DEFTERİ

20 Nisan Cuma/ Saat 20:00/ Zübeyde Hanım Kültür Merkezi

İYİYİM

21 Nisan Cumartesi /Saat 20:00/ Tepebaşı Sahnesi (Haller)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.