RENKLERİN PERDESİ ARALANIYOR

Eskişehir Yunus Emre Rotary Kulübü tarafından bu sene 2’inci düzenlenecek olan ‘Rotary Tiyatro Festivali’ 5 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival Haldun Dormen, Genco Erkal, Ali Poyrazoğlu,Volkan Severcan gibi birbirinden değerli tiyatro oyuncularını ağırlayacak. Festivalin geliri ise tiyatro sahnelerine…

RENKLERİN PERDESİ ARALANIYOR
30 Mart 2019 Cumartesi 11:44

Yunus Emre Rotary Kulübü Başkanı Hikmet Altın ve Rotary Tiyatro Festivali Komite Sorumlusu Hüseyin Akçar, basın toplantısı düzenleyerek festivalin içeriği hakkında bilgi verdi.

Geliri tiyatro sahnelerine

Kulüp Başkanı Altın, geçen sene ilkini düzenledikleri festivalin bu sene ikincini gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Altın, bir ay sürecek festival kapsamında tiyatronun duayen isimlerini Eskişehirliler ile buluşturacaklarını aktararak festivalin 5 Nisan’da büyük bir kortej yürüyüşü ile başlayacağını kaydetti. Altın, festivalin gelirinin ise ilçelerdeki konferans salonlarının tiyatro sahnesine dönüştürülmesi için kullanılacağını açıklandı.

Duayenler Eskişehir’e geliyor

Festivalde sahnelenecek oyunlar hakkında bilgi veren Rotary Tiyatro Festivali Komite Sorumlusu Akçar ise, festivalin açılışını üstat sanatçılar Haldun Dormen ve Defne Yalnız’ın başrollerini paylaştığı  ‘Küllerin Arasında’ oyunu ile yapacaklarını ifade etti.  Akçar,  festival süresince Genco Erkal, Ali Poyrazoğlu, Ahu Türkpençe, Ortun İynemli, Volkan Severcan, Tamer Karadağlı ve Zeyno Güvenç gibi usta oyuncuları Eskişehir’de tiyatroseverler ile buluşturacaklarını söyledi.  

Biletler satışa çıktı

Akçar, yaklaşık bir ay sürecek olan festival sürecinde eğitsel faaliyetler ve ödül törenlerinde yer alacağını belirterek, festival biletlerine ise Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ve Turgut Özakman Tiyatro Salonları’ndaki gişeler ile ‘Biletini Al’ sitesinden temin edilebileceğini ifade etti.

Festival kapsamında sahnelenecek oyunlar ise şöyle:


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.