“Performans makinesi” OMM'de

Karina Smigla-Bobinski’nin ADA isimli interaktif sergisi OMM - Odunpazarı Modern Müze’de açıldı. Sanatseverlerin merakla beklediği, Türkiye’de ilk defa OMM’da sergilenen “performans makinesi” ADA, dansçı Li Kehua’nın eşliğinde ziyaretçilerin aktif katılımıyla hayat buldu.

“Performans makinesi” OMM'de
16 Şubat 2020 Pazar 12:38

Karina Smigla-Bobinski’nin ADA eseri nanobiyoteknoloji dünyasından gelmiş, kendi kendini oluşturan, ruhu olan ve ziyaretçileri tarafından harekete geçirilmeyi bekleyen endüstri sonrası bir yaratığa benzer. Etkileşimli kinetik heykel ADA, helyumla doldurulmuş, odada serbest gezinen, duvarlarda, tavanda ve zeminde izler bırakan kömür çubukların batırılmış olduğu şeffaf, zar gibi bir küreden oluşan interaktif bir “sanat yapma” makinesidir. Ziyaretçiler tarafından harekete geçirilen bu kürenin yaşayan bir enerjisi vardır. OMM’un teknoloji ve sanatı bir araya getiren projeler gerçekleştirme misyonu ile örtüşen yeni sergisi ADA, 12 Nisan 2020’ye kadar ziyaret edilebilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.