Osman Usta’dan sanatseverlere torna gösterisi

Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 12.’sini düzenleyeceği Eskişehir Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun halk tanıtımı başladı.

Osman Usta’dan sanatseverlere torna gösterisi
01 Eylül 2018 Cumartesi 15:47

Sempozyumun emektarlarından Kınıklı pişmiş toprak ustası Osman Menteş, sempozyuma kısa bir süre kala Doktorlar Caddesi’nde yurttaşlara torna gösterisi sundu. Büyük ilgi gören gösteriye Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katılırken, Osman usta izleyicilere tornada çektiği küçük vazolar, kupalar ve süs eşyaları armağan etti.

Kınıklı pişmiş toprak ustası Osman Menteş’in torna gösterisi ile yaptığı tanıtım etkinlikleri, Doktorlar Caddesi ve Hamamyolu Caddesi’nin ardından, 2 Eylül Pazar günü Espark AVM’de devam edecek. 17.00 – 19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek torna gösterilerinde Osman Usta, marifetlerini ve ustalığını Eskişehirli sanatseverler için sergileyecek.

2 Eylül Pazar günü ise Espark AVM önünde 17.00-19.00 saatleri arasında sanatını icra edecek.

Tepebaşı Belediyesi’nin 2001 yılından beri düzenlediği sempozyum, bu yıl 01-16 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İçeriği ve alanında özgün oluşuyla sadece Türkiye’de değil, dünyada da tek olma özelliği taşıyan sempozyumun resmi açılış töreni, 03 Eylül Pazartesi saat 18.30’da Eski Eti Fabrika alanında gerçekleşecek.

Sempozyum bu yıl Eti Şirketler Grubu'nun kurucusu ve onursal başkanı merhum Firuz Kanatlı anısına düzenleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.