ODUNPAZARI'NDA CAMIN BÜYÜSÜ DEVAM EDİYOR

Odunpazarı Belediyesi tarafından Kurşunlu Külliyesi’ndeki Sıcak Cam Atölyesinde gerçekleştirilen 7. Uluslararası Cam Festivali, konferans ve atölye çalışmaları ile devam ediyor.

ODUNPAZARI'NDA CAMIN BÜYÜSÜ DEVAM EDİYOR
28 Eylül 2019 Cumartesi 13:53

Odunpazarı Belediyesi artık geleneksel hale gelen festivallerine Uluslararası Cam Festivali ile devam ediyor. Bu yıl yedincisi gerçekleştirilen Uluslararası Cam Festivali’nde Amerika, Kanada ve İngiltere’den uluslararası arenada ün yapmış sanatçı ve bilim insanlarını ağırlayan Odunpazarı Belediyesi, festivalin kapanışını ise festivalde sanatçılar tarafından yapılan eserlerin yer alacağı sergi ile yapacak.

Festivalin üçüncü gününde Amerika’dan festivale katılan GabeFeenangerçekleştirdi. Güne Sıcak Cam Atölyesi’nde verdiği konferans ile başlayan Feenan, cam sanatının inceliklerini anlattı. Gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında da bilgi veren Feenan, konferansın ardından atölye çalışmasına başladı. Gün boyunca cama şekil veren Feenan, bu süre içinde cam sanatının inceliklerini kendisini izlemeye gelen vatandaşlarla paylaştı. Feenan’a çalışmalarında ElliotWalkerve MathieuGrodeteşlik etti.

SANATSEVERLERDEN YOĞUN İLGİ

7’nci Uluslararası Cam Festivali’ne Eskişehirli sanatseverler yoğun ilgi gösteriyor. Sanatseverler, Fenan, Walker ve Grodet’in çalışmalarını büyük bir merak ve beğeni ile takip ediyor. Cam Festivaline çocuklar da ilgi gösteriyor. Anaokulları, kreşler öğrencilerini Sıcak Cam Atölyesi’ne getirerek miniklerin camın inçliklerini öğrenmesini sağlıyor. Cam Festivalini son olarak Oyunpazarı Kreş ve Gündüz Bakımevi ziyaret etti. Minikler, camın sanat eserine dönüşme sürecini büyük bir hayranlıkla takip etti.

SANATÇILARIN YAPTIĞI ESERLER ÇAĞDAŞ SANATLAR GALERİSİ’NDE SERGİLENECEK

İngiltere’den ElliotWalker, Amerika’dan GabeFeenan ve Kanada’dan MathieuGrodet’in katıldığı 7. Uluslararası Cam Festivali, 29 Eylül 2019 Pazar Günü saat 18.30’da Çağdaş

Sanatlar Galerisi’nde gerçekleşecek sergi ile sona erecek. Festival kapsamında 29 Eylül Pazar Günü saat 20.00’de Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde Legendsft. Rock’nfoni konseri düzenlenecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.