“NAZIM’A YOLCULUK” 10 OCAK’TA AÇILIYOR

Tepebaşı Belediyesi ve İş Sanat tarafından düzenlenen, Türk şiirinin en büyük şairlerinden Nazım Hikmet’in 63 yıllık yaşamını konu alan “Nazım’a Yolculuk” sergisi 10 Ocak’ta beğeniye sunulacak.

“NAZIM’A YOLCULUK” 10 OCAK’TA AÇILIYOR
07 Ocak 2020 Salı 16:21

Tepebaşı Belediyesi, unutulmaz şair Nazım Hikmet’in 63 yıllık yaşamını yansıtacak olan “Nazım’a Yolculuksergisine ev sahipliği yapacak.

Sergide; şairin büyük ailesi Celile, Samiye, Yahya Kemal, Piraye, Memet, İpekçi, Serteller, Naci Sadullah, Kemal Tahir, Orhan Kemal, Sedat Simavi, Ahmet Emin, Münevver, Mehmet, Ekber, Vera gibi birçok isimden ve daha pek çok başka duraktan geriye kalan değerli mektuplar, fotoğraflar, belgeler ve yayınlar yer alacak. Sergiyi ziyaret edecek sanatseverler, Nazım Hikmet’in Selanik’ten Moskova’ya kadar uzanan büyük yolculuğuna da eşlik etme fırsatı bulacak.

Küratörlüğünü Prof. Haluk Oral’ın, tasarımını ise Emre Senan’ın üstlendiği sergi, 10 Ocak Cuma günü saat 18.00’de Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası Sergi Salonu’nda Eskişehirlilerin ziyaretine açılacak. Öte yandan moderatörlüğünü Prof. Dr. İhsan Güneş’in yapacağı ve konuşmacı olarak Prof. Dr. Haluk Oral’ın katılacağı “Nazım Hikmet’in Yolculuğu” adlı söyleşi de 11 Ocak Cumartesi günü saat 19.30’da Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi Oktay Ekinci Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. 

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, 7 Şubat’a kadar gezilebilecek sergiye ve 11 Ocak’ta gerçekleştirilecek söyleşiye tüm Eskişehir halkını davet etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.