MİTOLOJİK SÖYLEMLER SERGİSİ AÇILDI

Tekstil sanatının geniş imkanlı teknik ve malzemelerinden yararlanılarak birden çok sanatçının eserlerinin toplandığı Mitolojik Söylemler Tekstil Sanatı Sergisi, Büyükşehir Belediyesi Müzeler Kompleksi’nde açıldı.

MİTOLOJİK SÖYLEMLER SERGİSİ AÇILDI
24 Mart 2018 Cumartesi 15:40

Teknolojik gelişmelerin ve medyanın etki altına aldığı seyirciyi, insana ait bilgi ve becerilerin kullanıldığı yaratıcı eserlerle şaşırmak isteyen Yüksel Şahin, 14 sanatçının eserlerini bir araya getirdiği ‘Mitolojik Söylemler’ sergisini Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Müzeler Kompleksi’nde açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in şehir dışında bulunmasından dolayı Başkan Vekili Önder Tuna’nın katıldığı sergiye, Eskişehirli sanatseverler de büyük ilgi gösterdi. Sergide Ayten Sürür, Yüksel Şahin, Asuman Tekgönül, Sevim Arslan, Jovita Sakalauskaite, Mustafa Kula, Esra Sunerli, Sedef Acar, Filiz Adıgüzel Toprak, Gül Bolulu, Leyla Yıldırım, Meltem Ok, Irmak Bayburtlu ve Seher Önemli’nin büyük emeklerle hazırladığı sıra dışı eserler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Sergi açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Önder Tuna, Eskişehir’in sıra dışı ve farklı konsepte açılan sergiler ile önemli bir kültür sanat şehri olduğunu ifade etti. Tuna “Başkanımız Yılmaz Büyükerşen yine bir sanat festivali için onur konuğu olarak yurt dışında bulunuyor. Sizlere kendisinin selamlarını iletiyorum. Bugün Türkiye’de kültür sanat denilince parmakla gösterilen bir şehir haline geldik. Konserler, tiyatrolar, operaler, bale günleri ve elbette bu tür kıymetli sergiler. Belediyelerimiz sanata ve sanatçıya verdiği değer ile Eskişehir’in bu konuda örnek şehir olmasında büyük pay sahibi. Ben sergide emeği geçen tüm sanatçılarımızı gönülden kutluyorum, başarılar diliyorum.” dedi.

Müzeler Kompleksi’nin kapılarını kendilerine açan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden kuratör Yüksel Şahin ise tüm sanatseverleri sergiyi yerinde görmeye beklediklerini ifade etti.

Sergi 9 Nisan 2018 tarihine kadar Odunpazarı’nda bulunan Büyükşehir Belediyesi Müzeler Kompleksi’nde ziyaret edilebilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.