Mert Hakan gururumuz oldu

13 yaşındaki Eskişehirli Piyanist Mert Hakan Şeker büyük bir başarıya imza atarak, Amerika'da düzenlenen 106 kişinin katılmış olduğu yarışmada juriden en yüksek puanı alan 6 kişiden biri olarak 2021 yılı içerisinde dünyanın en önemli konser salonlarından biri olan New York Carnegie Hall salonunda performans sergilemek için davet aldı.

Mert Hakan gururumuz oldu
15 Haziran 2020 Pazartesi 18:02

Müzikle henüz 2 yaşındayken, annesinin oynaması için aldığı org sayesinde tanışan Mert Hakan Şeker'in müziğe ilgisini fark eden aile, uzmanların da tavsiyesiyle onu müziğe yönlendirdi. Öğrenimine Eskişehir Şeker İlkokulu’nda başlayan Mert Hakan Şeker, 2015 yılında bilim sanat merkezinde eğitim almak için girdiği sınavı geçerek, Emine Emir Sahbaz Bilim Ve Sanat Merkezi'nde müzik eğitimi almaya başladı. Buradaki 2 yıllık eğitimin ardından Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı sınavını kazanan Şeker, müzik eğitimini burada sürdürdü. Şeker, öğrenimi için gittiği Bursa'da da piyano eğitiminden kopmayarak, müzikle olan bağını kuvvetlendirdi.Bulgaristan, İspanya, Almanya, İsveç ve İtalya'da düzenlenen çeşitli uluslararası yarışmalarda birincilikler kazanan genç piyanist Şeker, Türkiye'nin yanı sıra ABD, İtalya, Rusya ve Avustralya'da solo konserler vererek, küçük yaşına rağmen 4 kıtada konser verme gururu yaşadı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.