Mandela’nın Bavulu Sergisi 23 Nisan’a kadar uzatıldı

Dünyanın dört bir yanını gezen "Mandela’nın Bavulu ve Dünyadan Renkler" resim sergisi vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Sergi yoğun ilgi üzerine 23 Nisan tarihine kadar açık kalacak.

Mandela’nın Bavulu Sergisi 23 Nisan’a kadar uzatıldı
05 Nisan 2018 Perşembe 13:44

Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisinde sergilenen “Mandela’nın Bavulu ve Dünyadan Renkler” resim sergisi açıldığı günden itibaren sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü. Gösterilen yoğun ilgi sebebiyle sergi 23 Nisan tarihine kadar açık kalacak.  

2018 yılında Nelson Mandela’nın ‘Efsane Olmak Teması’ ile Güney Afrika ve Dünya’da 100. yılı kutlanıyor olması  “Mandela’nın Bavulu ve Dünyadan Renkler” Resim Sergisine başka bir anlam katıyor. Küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı bu özel sergi 25 eserden oluşuyor. Dünyaca ünlü koleksiyoner Ernst August Quensen'in koleksiyonundan derlenen parçalarla oluşan ve ilk kez Almanya'da Hannover 2000 Expo'da sergilenen sergi, Owusu Ankomah’ın yaptığı özel bir ahşap bavulun içinde; Günther Uecker, Almanya - Jörg  Immendorf, Almanya - Jean Miotte, Fransa - Owusu-Ankomah, Ghana - M.Bethe-Sélassié, Ethiopya - Mo Edoga, Nijerya - EL Loko, Togo - Sol LeWitt, ABD - Name June Paik, ABD - Allen Jones, Birleşik Krallık - Esther Malangu, Güney Afrika - Nils Burwitz, İspanya - Sokari Douglas Camp, Nijerya olmak üzere üç kıtadan 13 uluslararası sanatçıya ait litografilerden oluşuyor.

"Mandela'nın Bavulu ve Dünyadan Renkler" Resim Sergisi’nde kültürü ve kültürler arası diyaloğu önemsemiş; Günther Uecker, Jörg Immendorf, Jean Miotte, Owusu-Ankomah, M.Bethe-Sélassié, Mo Edoga, EL Loko, Sol LeWitt, Name June Paik, Allen Jones, Esther Malangu, Nils Burwitz, Sokari Douglas Camp gibi birbirinden değerli sanatçı yer alıyor. Bu sanat bavulunda ayrıca; 20. yüzyılın en önemli ressamlarından olan; Andre Lanskoy, Andre Masson, Hans Hartung ve Robert Combas'a ait sanat nesnelerinin de katılımıyla oluşmuş özel bir seçki bulunuyor.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.