KÜLTÜREL EZGİLER BÜYÜLEDİ

Eskişehir Kent Konseyi Şehrin Renkleri Korosu tarafından ikincisi gerçekleştirilen Kültürel Ezgiler konseri izleyicileri unutulmaz bir gece yaşattı.

KÜLTÜREL EZGİLER BÜYÜLEDİ
31 Ocak 2019 Perşembe 16:48

Eskişehir Kent Konseyi Şehrin Renkleri K0rosu tarafından ikincisi gerçekleştirilen Kültürel Ezgiler konseri izleyicileri unutulmaz bir gece yaşattı. Salonu dolduran Eskişehirliler, kültürel mirasımıza vurgu yapılan konseri büyük bir coşku ile izledi.

Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde Koro Şefi Figen Alkılıç yönetiminde düzenlenen konsere Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Ertuğrulgazi Yörük ve Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Halil Türkan, Hacı Bektaş-i Veli Kültür Vakfı Başkanı İsmail Kılıç, Hacı Bektaş-i Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Cafer Onası, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Deneği Başkanı Evren Olcay, Kuzey Kafkas Karaçay Balkar Derneği Başkan Yardımcısı Abdülkadir Hasdemir, Rumeli Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Bilen, Emirdağlılar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Türkseven, Karadenizliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Temsilcisi Nurcan Sarıcaoğlu, İş adamı Göral Çatak ve vatandaşlar katıldı.

Konserin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu, Şehrin Renkleri Korosunun kuruluş amacını anlattı. Kapanoğlu “ Yakın geçmişin kültürel mirasını gelecek nesillere taşımayı hedefleyen Şehrin Renkleri Koromuz, tüm Türkiye’ye örnek olan güzel Eskişehirmizin geçmişi ve geleceği yani hemşehrilerimizin hikayesidir” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Orta Asya’dan Balkanlar’a, Kafkaslardan Kırım’a uzanan bir yolculuğun sahneye aktarıldığı akşamda, dokuz farklı kültür tek sahnede bir araya geldi. Kültürel şarkıların söylendiği, halk oyunlarının sahnelendiği organizasyon sonunda Kent Konseyi Başkanı Akçasoy, geceye katkı sağlayan herkese teşekkür ederek“ Tarihe kalıcı bir not olarak düşecek ve gelecek nesilleri geçmişin değerli mirası ile buluşturacak başlı başına bir kültür hazinesi olan bu projeyi ikinci kez sizlerle buluşturuyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Koromuzun amacı sadece müziklerimizi bir araya getirmek değil, kardeşliği de vurgu yapmak.”dedi.

Gece sonunda konsere katılan vatandaşlar keyifli ve farklı bir organizasyona katıldıklarını belirterek, kent konseyine teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.