Hacı Bektaşi Veli anıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda düzenlediği açık hava konserleri devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, bu hafta düzenlenen konser ile ölümünün 750. yıl dönümünde Hacı Bektaşi Veli’yi andı.

Hacı Bektaşi Veli anıldı
08 Ağustos 2021 Pazar 13:30

Pandemi sebebiyle etkinliklerini açık havada sürdüren Büyükşehir Belediyesi, sanatseverleri Hacı Bektaşi Veli’nin 750. yıl dönümü sebebiyle Sazova bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda ney tınıları ile buluşturdu. Ney sanatçısı Ercan Irmak ve piyona sanatçısı İlyas Mirzayev’in konuk solist olduğu ‘Ney’in Büyüsü konserinin orkestra şefliğini ise Ender Sakpınar yaptı. Mesut Cemil Tel, Dede Efendi ve İlyas Mirzayev’in eserlerinin seslendirildiği konsere Eskişehirliler yoğun ilgi gösterdi.

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı Amfi Tiyatro’da dinleyicilerle buluşan konser öncesi yaptığı konuşmada Şef Ender Sakpınar, “Hacı Bektaşi Veli Türk kültürünün yabancı etkilerden ve her türlü yozlaşmadan kurtulması çabasını ömrü boyunca sürdürmüştür. İbadet ve günlük yaşamda kadını erkeğin yanına almış ve güzel sanatlara sevecenlikle bakmıştır. Ortaya koymuş olduğu birleştirici ve yükseltici öğreti, her türlü bağnazlıktan uzak önemli ilkeler haline gelmiştir” ifadeleri ile Hacı Bektaşi Veli’yi andı.

Senfoni Orkestrası gelecek hafta ise 14 Ağustos Cumartesi akşamı saat 20.00’de Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı Amfi Tiyatro’da dinleyiciler ile buluşmaya devam edecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.