ESKİŞEHİRLİ SOLİSTLER  AYAKTA ALKIŞLANDI

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın bu haftaki konukları genç piyano sanatçısı Gökhan Aybulusve keman sanatçısı Yağmur Tuna oldu. Eskişehirli orkestra şefi Gürer Aykal’ın orkestra şefliğini yaptığı konser, Eskişehirli sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. 

ESKİŞEHİRLİ SOLİSTLER  AYAKTA ALKIŞLANDI
13 Nisan 2019 Cumartesi 14:17

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın bu haftaki konukları genç piyano sanatçısı Gökhan Aybulusve keman sanatçısı Yağmur Tuna oldu. Eskişehirli orkestra şefi Gürer Aykal’ın orkestra şefliğini yaptığı konser, Eskişehirli sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.  2002 yılında kurulan ve Türkiye’nin en genç sanatçılarına sahip olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrasının bu haftaki konuk sanatçılarıEskişehirli piyanist Gökhan Aybulus ve keman sanatçısı Yağmur Tuna oldu.Gürer Aykal’ın orkestra şefliğini yaptığı konserde konuk solistler Aybulusve Tuna Eskişehirlilere müzik ziyafeti verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de katıldığı konser Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi. Beethoven, Vieuxtemps, Rahmaninov ve Korsakov’uneserlerini başarı ile seslendiren Senfoni Orkestrası konser sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. 
Konser sonunda seyircilere teşekkür eden Eskişehirli orkestra şefi Gürer Aykal, “Hemşeriniz olarak yürekten söylüyorum ki Eskişehirliler olarak böyle bir orkestraya sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Eskişehir başarılı sanatçılar yetiştirmeye devam ediyor dilerim ki bir sonraki konserimizde Eskişehirli bir bestekârın eserlerini seslendiririz.” şeklinde konuştu. 
Senfoni Orkestrası’nın gelecek konserinde 19 Nisan Cuma günü saat 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Konseri’ gerçekleştirilecek. Ender Sakpınar’ınorkestra şefliğini yapacağı konserde genç yetenekler sahne alacak. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.