Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği korteji sokakları renklendirdi

Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu’nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları paydaşlığında bu yıl 8’incisini düzenlediği “Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği” korteji renkli görüntülere sahne oldu.

Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği korteji sokakları renklendirdi
14 Mayıs 2022 Cumartesi 15:12

17 okulun katılımı ile bu yıl 8’incisi düzenlenen Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği korteji, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu ve Eskişehirlilerin katılımı ile başladı. Porsuk Bulvarı Adalar Mevkiinde bir araya gelen okullar, kostümleriyle yürüyerek Ulus Anıtı’na geldiler.

Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Ali Kara “Her geçen yıl şenliğimize istek ve taleplerin artması bizleri de daha ciddi ve donanımlı çalışmaya teşvik etmektedir. Bu yıl şenliğimiz, 14 Haziran günü usta tiyatro sanatçılarının katılımıyla Atatürk Kültür Sanat ve Kongre merkezinde yapacağımız ödül töreniyle sona erecektir” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ise “Eskişehir Liselerarası tiyatro şenliğimizde amacımız, sahne tozu yutanların bir daha tiyatrodan vazgeçemeyeceğine inanarak; sanatı ülkemizden eksik etmeden, bizlerden sonra da devam etmesini sağlayacak, tiyatro sanatını emanet edebileceğimiz gençler yetiştirmektir” diye konuştu.

Korteje katılan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Eskişehir Kent Konseyi’ne bu anlamlı organizasyon için teşekkür ederek, liseli gençleri de tiyatro şenliğine katılmalarından dolayı kutladığını söyledi. Ünlüce “Tiyatro sahnesi insanların aynasıdır. Gördükleriyle gülerler ders alırlar. Tiyatro insanlara davranış biçimi verir. Bu bakımdan bu sanat dalına göstermiş olduğunuz önem için hepinize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.