ESKİŞEHİR İÇİN ETKİNLİK REHBERİ 28 KASIM-4 ARALIK

“Bugün, yarın ya da hafta sonunu nasıl değerlendirebilirim”, “iş çıkışı nereye gidebilirim” ya da “çocuğum ile dışarıda nasıl vakit geçirebilirim” diyorsanız, ESKİŞEHİR İÇİN ETKİNLİK REHBERİNE bakmadan geçmeyin.

ESKİŞEHİR İÇİN ETKİNLİK REHBERİ  28 KASIM-4 ARALIK
28 Kasım 2017 Salı 10:11

Sizler için derlediğimiz etkinlikler sadece bu haftayı ve hafta sonunu kapsıyor. Etkinlik rehberi her hafta yenilenerek, Eskişehir’in kültür ve sanat hayatını sizlerle buluşturacak. 28 Kasım- 4 Aralık tarihleri arasında neler var?

Gelin birlikte göz atalım…

28 KASIM SALI

“SADECE DİKTATÖR”

Barış Atay'ın oynadığı "Sadece Diktatör", 28 Kasım Salı akşamı saat 20:00’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde sahneleniyor.  Davetiyeleri Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nden temin edebilirsiniz.  

Benim gibi bir adam, yıllardır "tehlikeli bu adam" diye düşünülen bir adam, eğitimsiz denilen, cahil denilen bir adam, kaba saba bulunan, "radikal bu" denilen bir adam nasıl oldu da bu kadar yükseldi?



Diktatör... Herhangi bir diktatör... Sadece diktatör...



Nerde, ne zaman olduğunun önemi yok. Yüzyıllar boyu, fırsat bulduğunda hükmetmiş tüm diktatörler gibi varlığının meşruiyetini tartış(tır)mayan bir diktatör...



Peki nasıl geldi bu diktatör? Hangi ara, nasıl, her şeye sahip oldu ve hatta her şeyin ta kendisi oldu? Bütün bunlar olurken kim neredeydi ve daha birçok soru...



Yazan: Onur Orhan

Yöneten: Caner Erdem

Müzik: Mert Carim

Kostüm: Çağla Yıldırım

Işık Tasarım: Ulaş Yatkın

Dekor: Serkan Kavurt

Oynayan: Barış Atay



 

30 KASIM PERŞEMBE

Evlilik Curcunası tiyatro oyunu, 30 Kasım Perşembe akşamı saat 20:00’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde izleyicisiyle buluşuyor.



 

"Tesisatçı Yahya ve eşi Ela, kızlarını evlendirmek üzeredirler. Damadın ailesi, nasıl bir aileden gelin aldıklarını anlamak için nikah cüzdanlarını görmeyi şart koşmuştur. Ancak cüzdanı bulamayınca, resmi nikah kıydırmadıkları şüphesine kapılırlar. Bu durumda tek çare sil baştan nikah kıydırmaktır. Fakat kocasının özensiz davranışlarından bıkmış olan Ela'yı yeniden evlenmeye ikna etmek o kadar kolay olmayacak ve komik olaylar birbirini izleyecektir. Zaten bir evliliği evlilik yapan acaba sadece nikah cüzdanı mıdır; yoksa sevgi, özen ve emek midir?"

1 ARALIK CUMA

FERİDUN DÜZAĞAÇ FAKÜLTE’DE

Sevilen aşk şarkılarının başarılı yorumcusu Feridun Düzağaç, 1 Aralık'ta Eskişehir Fakülte sahnesinde en sevilen şarkılarını seslendirecek.



 

İlk kez Mersin’de bir grubun solisti olarak şarkı söylemeye başlayan Feridun Düzağaç, kendi müziklerini üretmeye 1988’de üniversiteden dört arkadaşıyla birlikte kurduğu Tını grubuyla başladı. 1990’lı yıllardan beri melankolik şarkı sözleriyle dikkatleri üzerine çeken Düzağaç, 2009 Kral Tv Video Müzik Ödülleri'nde "Beni Bırakma" şarkısına çektiği klip ile Yılın Klibi Ödülü'ne layık görüldü. 

Feridun Düzağaç müziğin yanısıra televizyon ve sinema filmlerinde de rol aldı. 2005 yapımı "Gece 11.45", 2007 yapımı "2 Süper Film Birden" ve 2008 yapımı "Aşk Tutulması" isimli sinema filmleri ile "Derman" ve "Binbir Gece" dizilerinde kamera önüne geçti.



 

2 ARALIK CUMARTESİ

“HAM MEYVAYI KOPARDILAR DALINDAN”

ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu mezunlarından, Köy Enstitüleri temalı Halk Müziği ve Halk Oyunları Gösterisi "Ham Meyvayı Kopardılar Dalından" 2 Aralık'ta Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde... Saat 19:30’da başlayacak etkinliğin biletlerine, Biletix’ten ulaşabilirsiniz.

 



ODTÜ THBT Mezunları’nın gelenekselleşen ‘Köy Enstitüleri’ temalı ‘Ham Meyvayı Kopardılar Dalından’ gösterisi bu yıl Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği tarafından yapılan 77. Yıl kutlamaları kapsamında sergileniyor. Yurdun çeşitli yörelerinden türkü ve dansların sergilendiği gösteride Cumhuriyet’in en büyük ve en önemli eğitim-kültür projesi olan Köy Enstitüleri hareketi, anılar ve yaşanmışlıklar üzerinden anlatılıyor. THBT’liler bir yandan enstitülerin kültür ve sanata, özellikle de müzik ve dans sanatlarına hizmetlerini canlı örneklerle anlatırken, bir yandan da Köy Enstitüleri’nde verilen eğitimin ayırt edici özelliklerini, her yılki gibi, dansla, müzikle harmanlayarak eğlenceli bir sunumla seyirciye ulaştırıyorlar. 




 

***

POST APOCALYPTİC "KAOS VE METAMORFOZ"





Uğur Çalışkan, Post Apocalyptic "Kaos ve Metamorfoz" adlı resim-heykel sergisiyle Odunpazarı Belediyesi, Çağdaş Sanatlar Galerisi'nde. 2 Aralık Cumartesi günü saat 16’da açılışı yapılacak sergi, 27 Aralık’a kadar izlenebilecek.


 

Sanatçı sergisinde; insanoğlunun yeryüzü serüvenin geçmişi ve bugünü üzerine yoğun bir ilgiyle içselleştirdiklerini, kendi devingen sürecinin bir parçası olarak insanoğlunun yarınına dokunduğu dışavurumlarıyla, resim ve heykellerinin taşıyıcılığında paylaşacak. Serginin içerdiği estetik; sanatseverlere, günlük hayatın süreci içerisinde alışılagelmiş karşılaşmaların dışında bir yaşantı ve yeni bir "duygu" olasılığı sunacak.

***

DERYA ULUĞ, MOOD NİGHT'TA

‘Okyanus’ şarkısıyla iyi bir çıkış yakalayan Derya Uluğ, 2 Aralık cumartesi akşamı canlı performansla Mood Night'ta hayranlarıyla buluşacak.





 

3 ARALIK PAZAR

“ARDA İLE CEREN MÜZİKALİ’

TRT Çocuk kanalının sevilen karakterleri Arda ile Ceren, 3 Aralık Pazar günü saat 12:00’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde minik izleyicileri ile buluşacak.



Çocukların sevgilisi Arda ile Ceren sevimli arkadaşları kedi, köpek ve kaplumbağa ile izleyicilerine interaktif olarak sahnelenecek bir gösteri ile keyifli dakikalar yaşatacak.




 

4 ARALIK PAZARTESİ

Batı enstürmanlarını Anadolu müziği ile harmanlayan Ahmet Aslan, 4 Aralık Pazartesi akşamı saat 20:00’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde sevenleriyle buluşacak.



 

Anadolu müziğini Batı enstrümanlarıyla bir araya getiren Ahmet Aslan; gitar, bağlama ve kendi tasarladığı La-Tar adında, klasik gitar ve bağlamanın karışımı olarak tanımlanabilecek bir enstrümanla tanındı. Martin Martin Greve, Kemal Dinç, Paco Peña, Carlo Domeniconi ve Antonis Anissegos gibi değerli müzisyenlerden görüş alınarak başlanan tasarım süreci, usta zanaatkâr Süleyman Aslan'ın (Dutar Saz Evi) elinde La-Tar adlı enstrümana dönüşerek Ahmet Aslan'ın müzikal kariyerinin eşsiz yapısının temel parçalarından biri haline geldi. 

2003'te Va u Waxt (Rüzgâr ve Zaman) ve 2008'de Veyvé Mılaketu (Meleklerin Dansı) adlı albümleri yayınlayan Aslan, 2015'te çıkan son albümü Na-Mükemmel'de La-Tar'ın deneysel kullanımlarına yer verdi. Bu yılın MIX Festival'ında da sahne alan Ahmet Aslan, Türkçe ve Zazaca şarkılarıyla dikkat çeken isimlerden biriydi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.