ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği ve her yıl Eskişehir’in yanı sıra İstanbul ve Ankara’da da binlerce izleyici ile buluşan Engelsiz Filmler Festivali, bu yıl pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak izleyiciler ile buluşacak. Türkiye ve dünya sinemasının festivallerde öne çıkan filmlerini bir araya getiren Engelsiz Filmler Festivali, 12-18 Ekim tarihleri arasında eff2020.muvi.com adresi üzerinden sanatseverlere ulaşacak.

ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ BAŞLIYOR
09 Ekim 2020 Cuma 14:44

27 kadın, 22 erkek yönetmene ait toplam 46 filmin gösterimin yapılacağı ve Covid-19 salgını nedeniyle ‘Normali Aramak’ temasıyla izleyici ile buluşacak festivalde Engelsiz Yarışma, Dünyadan, Çocuklar İçin ve Uzun Lafın Kısası seçkileri ile "Normali Ararken" teması kapsamında "Eski Normal: Beden", "Eski Normal: Mekan", "Eski Normal: Hayvan", "Eski Normal: Şehir" ve "Eski Normal: Sanal Benlik" seçkileri yer alıyor. Engelsiz Yarışma'da bu yıl; Rûken Tekeş'in baraj suları altında kalacak Hasankeyf'e yaptığı 21 günlük saygı ziyaretini anlatan "Aether", Orçun Behram'ın kamerasını bir Türkiye distopyasına çevirdiği filmi "Bina", Emin Alper'in küçük yaşta kasabaya besleme olarak gönderilen üç kız kardeşi anlattığı "Kız Kardeşler", Kıvanç Sezer'in kişisel bir krizi absürt bir mizahla örerek anlattığı filmi "Küçük Şeyler" ve Deniz Tortum'un Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde geçen; hastaneyi evi bellemiş doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarının gündelik hayatlarına odaklandığı "Maddenin Halleri" yer alıyor.

Engelsiz Yarışma'nın bu yılki jürisinde ise yapımcı Gökçe Işıl Tuna, oyuncu İpek Türktan Kaynak ve sinema yazarı Kaan Karsan yer alıyor.

Jürinin belirleyeceği En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülleri ile gösterimlerin ardından izleyicilerin vereceği oylar ile belirlenecek Seyirci Özel Ödülü sahipleri, 18 Ekim Pazar akşamı Festival'in YouTube hesabından yayınlanacak video ile ilan edilecek.

Büyükşehir Belediyesi olarak böylesine özel bir festivalin partneri olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen “Erişilebilirliğe büyük önem veren ve her zaman engelli hemşehrilerimizin yanında olan bir yerel yönetim olarak böylesine anlamlı ve özel bir festivalin partneri olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Pandemi nedeniyle bu yıl salonlarda değil, çevrimiçi olarak bilgisayar başında buluşacak olsak da tüm filmlerin özel olduğunu ve önemli mesajlar barındırdığına eminim. Ben başta Eskişehirliler olmak üzere tüm sinemaseverleri ve tüm engelli yurttaşlarımızı bu festivali çevrimiçi olarak takip etmeye davet ediyorum” dedi.

12-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival eff2020.muvi.com adresi üzerinden sanatseverlere ulaşacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.