EDEBİYATLA BULUŞMALAR DEVAM EDİYOR

Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu tarafından 4 yıldır sürdürülen Edebiyat Buluşmaları’nın bu ayki konukları başarılı öykücü, şair Zeynep Aliye ve öykü dilindeki farklılıklarıyla dikkat çeken Nilüfer Altunkaya oldu. Öyküye dair her şeyin konuşulduğu söyleşiye, edebiyatseverler yoğun ilgi gösterdi.

EDEBİYATLA BULUŞMALAR DEVAM EDİYOR
30 Ocak 2020 Perşembe 13:36

Büyükşehir Sanat Merkezi Turgut Özakman Sahnesinde gerçekleştirilen söyleşinin moderatörlüğünü Gencer Aytüre üstlendi. Edebiyatçılar Zeynep Aliye ve Nilüfer Altunkaya’nın öykünün dünü ve bugünü, yazım aşamasında ve sonrasında karşılaştıkları durumları anlatarak, merak edilen soruları cevaplandırdıkları söyleşide öykü yazarak kendini bulduğunu anlatan Zeynep Aliye “Yazmaya ilk özgürleşmek için başladım ve bu süreçte kendimi bulduğumu anladım. Yazmak kendiliğinden gelişen bir süreç. Dışarıdan bu süreci pek fazla bir şeyin etkilemeyeceğini düşünüyorum. Öyküyle yaşamazsanız sizi silkeler atar. Bu edebiyatın her türü için böyledir.”dedi.
Etkinliğin sonunda yazarlara teşekkür eden Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ve Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Ali Kara katılımlarından dolayı gecenin hatırası olarak konuklara teşekkür belgesi takdim etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.