Çerkesler 'Azhvala Şenliği'nde buluşacak

Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nin uzun yıllardır geleneksel olarak düzenlediği ‘’21. Azhvala Şenliği’’ bu yıl 13 Ağustos Cumartesi Saat 20:00’da Musaözü Köyü’nde gerçekleşecek.

Çerkesler 'Azhvala Şenliği'nde buluşacak
10 Ağustos 2022 Çarşamba 15:17

Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nin uzun yıllardır geleneksel olarak düzenlediği ‘’21. Azhvala Şenliği’’ bu yıl 13 Ağustos Cumartesi Saat 20:00’da Musaözü Köyü’nde gerçekleşecek. Çerkes kültürünün müziklerle, danslarla, el sanatlarıyla ve mahalli oyunlarla sergilendiği Azhvala Şenliği’ne katılmak isteyen vatandaşlar için Cumartesi Saat 19:00’da Tepebaşı Uluönder Tramvay Durağı(Tepebaşı Camii) ve Hasan Polatkan Migros önünden otobüsler kalkacak.

 Azhvala Şenliği’yle ilgili bilgi veren Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cihan Ertok şunları söyledi: ’’Bu şenliği uzun yıllardır gerçekleştiriyoruz, 13 Ağustos’ta 21. Kez gerçekleştireceğiz. Azhvala Şenliğimiz sayesinde yıllardır kültürümüzü ve geleneklerimizi Eskişehir’de yaşayan tüm vatandaşlara tanıtma imkanı buluyoruz. Aynı zamanda şenlikte Çerkes kökenli hemşehrilerimiz bir araya gelmiş, hasret gidermiş oluyor. Farklılıklarımızla Eskişehir’in renkli kent kültürüne de katkı verdiğimizi düşünüyor, 13 Ağustos Cumartesi akşamı tüm Eskişehirliler’i şenliğimize davet ediyoruz. ‘’

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zübeyde - 2 yıl önce
Düzenleyip emeği geçen herkese teşekkürler
Avatar
Despacito - 2 yıl önce
Danslar iyiydi.Ancak son dakika golünü yemeseydik daha mutlu olacaktım.Sosyal medyada, afişlerde veya gazetelerde ücretsiz gibi gösterilip alanda bilet kesildi.Etkinlik kırsal bir köyde olup ulaşım sıkıntı olduğu için millet ödemek zorunda kaldı.