Büyükerşen:Ali Eldem’in diğer iş adamlarımıza örnek olmasını diliyorum

Odunpazarı Belediyesi ile Eldem Kültür ve Sanat Vakfı ortaklığıyla restore edilen Dalyancı Konağı açıldı. Açılışta konuşan Yılmaz Büyükerşen, “Ali Eldem’in bu hem vakıf hem bu tesisin Eskişehir’e kazandırılması yönündeki örneğinin Eskişehir’den para kazanan diğer iş adamlarımıza, diğer hemşerilerimize örnek olmasını diliyorum” dedi.

Büyükerşen:Ali Eldem’in diğer iş adamlarımıza örnek olmasını diliyorum
04 Kasım 2018 Pazar 11:19

Konuşmasına rektörlük döneminde beklentilerini sıralayarak başlayan Büyükerşen, “Özellikle rektörlüğüm sırasında hep devletten imkanları ve kaynakları toplayarak Eskişehir’e güzellikler yaratmaya çalıştım. Ama bir tek Eskişehirli o tarihlerde gelip de yahu burada bir eğitim kurumu kuruyorsunuz, güzel şeyler yapıyorsunuz, fakülteler açıyorsunuz… Hep devletten aldıklarınız yine Eskişehirlilerin cebine, kültürüne giriyor… Ama niçin Eskişehirliler bir tek karabaşlı çivi bağışlayıp da şu üniversitenin bir tarafına katkısı olsun demiyor sorusunu ben kendi kendime sorardım. Ve derdim ki; bir gün bir Eskişehirli şu üniversitenin gelişmesine katkı için bir karabaşlı çivi bağışlasa onu altın suyuna bandırıp özel bir çerçevede üniversitenin en görünür yerine asacağım derdim” dedi.



“Odunpazarı sanatın kalbi haline gelecek”
Odunpazarı’nın sanatın kalbi haline geleceğini belirten Büyükerşen, “ Odunpazarı İç Batı Anadolu’da sanatın ve tarihin kalbinin attığı bir yer haline gelecek” dedi.  
Şehre yeni bir müze daha kazandırılacaklarını da belirten Büyükerşen, “Balmumu Müzesi’nin arka sokağında bir hamam müzesi yapılıyor. Eskişehir bir hamam şehridir, bir kaplıcalar şehridir. Öyle bir müze ki gezenler bir tarafta kadınlar hamamının bir kısmını görecek, gelin hamamları nasıl yapılıyor onları görecek. Bir tarafında da erkek hamamı ve hastaların tedavi olduğu kısımlar orada bulunacak” ifadelerini kullandı. İŞ adamı Ali Eldem’in örnek olması gerektiğini belirten Büyükerşen, “Ali Eldem’in bu hem vakıf hem bu tesisin Eskişehir’e kazandırılması yönündeki örneğinin Eskişehir’den para kazanan diğer iş adamlarımıza, diğer hemşerilerimize örnek olmasını diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu. Tören açılış kurdelesinin kesilmesi sonrası konağın gezilmesiyle son buldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.