Bağlama kursiyerleri sertifikalarını aldı

Eskişehir Anadolu Kültür Dayanışma Derneği ve Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi ile birlikte bağlantılı açılan 'bağlama kursu' sona erdi. Kurs sonunda; kursu bitiren kursiyerlere, dernek binasında sertifika töreni yapıldı ve sertifikaları verildi.

Bağlama kursiyerleri sertifikalarını aldı
23 Kasım 2017 Perşembe 13:20

Eskişehir Anadolu Kültür Dayanışma Derneği  ve  Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi  ile birlikte  bağlantılı   açılan 'bağlama kursu'  sona erdi. Kurs sonunda; kursu bitiren kursiyerlere, dernek binasında sertifika töreni yapıldı ve sertifikaları verildi.
Bağlama kursunda; bağlama öğretmenliğini Erol Coşkunpınar'ın icra ettiği kursun sonunda başarılı olan kursiyerlere,  Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Ahmet Doğanses tarafından sertifikaları törenle  verildi. Sertifika töreni sonunda bir konuşma yapan başkan Doğanses, ''Orta Asya’dan Macaristan ovalarına kadar uzanan çok geniş bir coğrafyaya yayılan Türk milleti; tarih boyunca bazen eğlence, bazen dinsel ayinler, bazen de tedavi için birçok müzik aleti kullanmıştır. Türk milletinin bilinen en eski çalgıları,  kopuz ve davul olarak gösterilebilir. Dünyada üç kıta'ya yayılan kopuz, 17. yüzyıldan itibaren Anadolu’da unutulmaya başlanmış ve yerini yavaş yavaş bağlama almıştır. Bugün Anadolu’da halk arasında en yaygın kullanılan çalgı, “bağlama” dır. Dernek olarak biz de; Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi ile bağlantılı 'bağlama kursu'  açtık ve  kursiyerlerimiz sertifikalarını törenle aldı. Bir sivil toplum kuruluşu olarak, eğitim misyonumuzu yerine getirdiğimiz için mutluyuz. Bundan sonra da, derneğimizde çeşitli dallarda kurs faaliyetlerimiz devam edecektir'' dedi. Sertifika töreni, ikramların ardından sona erdi. 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.