Usta kalemler bir arada

Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu tarafından başlatılan Edebiyat Buluşmaları adlı etkinliğin 2’ncisinde usta kalemler Zeynep Aliye, Belkıs Aydın ve Sevtap Ayyıldız okurları ile buluştu. Öyküye dair her şeyin konuşulduğu söyleşiye, edebiyatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Usta kalemler bir arada
27 Kasım 2016 Pazar 15:43

Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen söyleşinin açılış konuşmasını yapan Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Ali Kara, geçen ay başlattıkları Edebiyat Buluşmalarında edebiyata gönül vermiş usta kalemleri ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi. Moderatörlüğünü köşe yazarı Gencer Aytüre’nin yaptığı söyleşide yazarlar Zeynep Aliye, Belkıs Aydın ve Sevtap Ayyıldız öykünün dünü ve bugünü, yazım aşamasında ve sonrasında karşılaştıkları durumları anlatarak, merak edilen soruları cevaplandırdılar. Öykü yazarak kendini bulduğunu anlatan Zeynep Aliye, “Yazmaya ilk özgürleşmek için başladım ve bu süreçte kendimi bulduğumu anladım. Yazmak kendiliğinden gelişen bir süreç. Dışarıdan bu süreci pek fazla bir şeyin etkilemeyeceğini düşünüyorum. Öyküyle yaşamazsanız sizi silkeler atar. Bu edebiyatın her türü için böyledir” dedi.
Etkinliğin sonunda yazarlara teşekkür eden Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, katılımlarından dolayı gecenin hatırası olarak kendilerine plaket takdim etti.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.