Türkiye'yi yurt dışında temsil ettiler

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri, Malta’da düzenlenen Uluslararası Metot Fuarı’nda Türkiye’yi temsil etti.

Türkiye'yi yurt dışında temsil ettiler
15 Kasım 2016 Salı 17:23

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri’nde görev yapan gönüllüler ve merkez çalışanları tarafında 2015 yılında Toplum Gönüllüleri GençBank projesi kapsamında “Genç Tabu” oyununu geliştirmesinin ardından Tepebaşı Gençlik Meclisi, Tepebaşı Gençlik Merkezleri ve GençBank gönüllülerinin iş birliğiyle oyun ilk olarak Kayseri’de düzenlenen Ulusal Metot Fuar’ında katılımcıların beğenisine sunuldu. Ulusal çapta beğenilen metot Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek metotların arasında seçilerek başarıya imza atıldı.
Eylül 2015’de yapılan başvuru ile metot “Salto Youth” organizasyonu tarafından 11'inci Uluslararası Metot Fuarı’nda (Tool Fair XI ) Türkiye’yi temsil edecek tek metot olarak Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri’nin projesi seçildi. 7-11 Kasım tarihleri arasında Malta’da düzenlenen organizasyonda Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen katılımcıların sunduğu 25 metottan biri olarak workshoplar arasında yerini aldı. İngilizce’ye çevrilen ve nasıl geliştirildiği, nasıl yerelde uygulanabileceği anlatılan oyun, uluslararası alanda da katılımcılardan güzel dönüşler aldı. Pratik ve eğitici olması yönüyle de katılımcılar arasında kendi ülkelerinde uygulanabilecek bir metot olarak beğenildi.
Ayrıca herhangi bir yarışmanın olmadığı fuarda Tepebaşı Gençlik Merkezleri de Avrupa’daki benzer örneklerden yerelde uygulanabilecek metotlar öğrenerek beraber çalıştığı gençlerin gelişimine destek olmak adına Türkiye’ye geri döndü.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.