TİYATRO KEYFİ...

Hümay Ongan, Eskişehir tiyatrolarında bu hafta ne var sizin için derledi. Oyunları, her Cuma Esgündem26’dan takip edebilirsiniz…

TİYATRO KEYFİ...
18 Kasım 2016 Cuma 09:51

Yoğun iş temposunun ardından sanatla geçirilecek zamanla hem bilgilenmeyi hem dinlenmeyi isteyenler için Eskişehir Şehir Tiyatrosu birbirinden değerli yazarların oyunlarını izleyicilerle buluşturuyor.  Odunpazar Belediye Tiyatrosu yeni sezona ‘Ara ki Bulasın’ adlı oyunla ‘merhaba’ diyecek. Ferhan Şensoy ‘Ferhangi Şeyler’, Ayşen Gruda ise ‘Zoraki Damat’ ile izleyicisinin karşısına çıkacak. Birbirinden eğlenceli ve renkli oyunlar ise çocuklarla buluşacak. Şimdiden iyi seyirler…
 
ERMİŞLER YA DA GÜNAHKÂRLAR
 Büyükşehir Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu “Ermişler Ya da Günahkârlar” adlı yeni oyununun ilk gösterimini dün Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesi’nde gerçekleşti. Oyun izleyenlerden tam not aldı. Amerikalı yazar Anthony Horowitz’in kaleme aldığı ve yönetmenliğini Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Sermet Yeşil’in üstlendiği oyunun çevirisi ise Zeynep Avcı’ya ait. Oyun, insanoğlunun iç dünyasının karanlık taraflarına yolculuk ederken, korku ve şiddetin yarattığı cazibenin nedenlerini sorguluyor. Dekor tasarımını Anıl Işık’ın, Kostüm Tasarımını Tülay Kale’nin, Işık Tasarımını Osman Uzgören’in gerçekleştirdiği ve müziklerini Onur Ermez’in bestelediği oyunda, Şehir Tiyatroları sanatçıları Basri Albayrak, Ali Eyidoğan ve Burcu Tutkun rol alıyorlar.
OYUN TARİHLERİ                SAAT                         YER
20 Kasım Cuma                      20.00                          Haller Gençlik Merkezi
23 Kasım Çarşamba               20.00                          Haller Gençlik Merkezi
24 Kasım Perşembe               20.00                          Haller Gençlik Merkezi
25 Kasım Cuma                      20.00                          Haller Gençlik Merkezi
 

AĞIR ROMAN
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Metin Kaçan’ın ünlü eserinden oyunlaştırılan ‘Ağır Roman’ adlı oyunu Kasım ayında da izleyicisiyle buluşturacak. Oyunun yönetmenliğini Barış Erdenk üstleniyor.   Oyun, kentin varoş mahallelerinden olan Kolera Mahallesinde geçiyor ve kentin ortasında sıra dışı bir yaşam süren Koleralıların, yalnızlıklarını, acılarını ve aşklarını sarsıcı bir bakış açısı ile anlatıyor. Şehir Tiyatrosu sanatçıları Berkay Akın, Serhat Onbul, Emre Basalak, Ecren Can Serim, Sinan Demirer, Yalçın Özen, Mustafa Kılıkçı, Özlem Baykara Danacı, Özlem Boyacı, Alp Sunaoğlu ve Mert Kırlak’ın yanı sıra, Berkay Gökçek, Ayhan Bekdemir, Gamze Kılıkçı, Orçun Tiryaki, Emel Alnady, Gülşah Eraraç, Seçil Didem Üner ve Nazlı İnan’ın rol aldığı oyun, dekoru, atmosferi, dansları ve sahnelenişi ile Eskişehirli tiyatro severlere farklı bir tiyatro keyfi sunuyor.
OYUN TARİHLERİ                SAAT                        YER
19 Kasım Cumartesi               20.00                          B.B. Sanat ve Kültür Sarayı (OPERA)
20 Kasım Pazar                      18.00                          B.B. Sanat ve Kültür Sarayı (OPERA)
 

PARÇACIK (ÇOCUK OYUNU)
 Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının  minik izleyicileri için sahnelediği “Parçacık” adlı çocuk oyunu 22-23 Kasım tarihlerinde çocuklarla buluşacak. Ali Eyidoğan’ın uyarladığı ve yönettiği oyunun görsel tasarımı Başak Özdoğan’a ait. Black- Light tiyatro tekniği kullanılarak sahnelenen oyun, küçük bir parçacığın neyin parçası olduğunu merak etmesini ve bunu arayışını anlatıyor. Minik izleyicilere görsel bir ziyafet sunacak olan oyunda Umut Bazlama, Berkay Gökçek, Ayhan Bekdemir, Sanem Yeles, Seçil Didem Üner ve Nazlı İnan rol alıyorlar.
OYUN TARİHLERİ                SAAT                        YER
22 Kasım Salı                         11.00-14.00                Haller Gençlik Merkezi
23 Kasım Çarşamba               11.00                          Sultandere Sahnesi
 

TİYATRO MAKİNESİ (ÇOCUK OYUNU)
 Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın “Tiyatro Makinesi” adlı oyunu, 24 Kasım’da çocuklarla buluşacak.  Fransız yazar Maurice Yendt’in kaleme aldığı, Olcay Poyraz’ın Türkçemize kazandırdığı  “Tiyatro Makinesi” adlı çocuk oyununun yönetmenliğini Şehir Tiyatroları sanatçısı Berkay Akın üstleniyor. Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte insanların yerini robotların almaya başladığı dünyamızda, unutulan değerlerimizi, insan olabilmenin, insan kalabilmenin önemini vurgulayan müzikli, danslı ve eğlenceli çocuk oyununda Sevcan Başaydın, Evren Canbulat, Orçun Ertaman, Berkay Gökçek, Nazlı İnan, Özgün Can Karaburun, Gamze Kılıkçı, Orçun Tiryaki, Enfal Uzel ve Beste Yurtaydın sahne alıyor.
OYUN TARİHLERİ                 SAAT                        YER
24 Kasım Perşembe                11.00-14.00                B.B. Sanat ve Kültür Sarayı (OPERA)
 


FERHANGİ ŞEYLER
 Ferhan Şensoy, tek kişilik gösterisi Ferhangi Şeyler ile 22 Kasım'da Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde sahne alıyor. Ferhan Şensoy'un 7 Mart 1987'den beri aralıksız oynadığı tek kişilik gösterisi Ferhangi Şeyler 22 Kasım Salı akşamı saat 20.00’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde seyircilere keyifli dakikalar yaşatacak. 
OYUN TARİHİ                        SAAT                        YER
22 Kasım Salı                         20.00                          Zübeyde Hanım Kültür Merkezi
 


ZORAKİ DAMAT
Yeğenini evlendirmek isteyen çılgın bir hala ve her oyundan habersiz damat adayı Burhan'ın hikâyesini anlatan "Zoraki Damat", 24 Kasım’da Eskişehir’de seyircisiyle buluşuyor. Ayşen Gruda, Ümit Yesin, Somer Karvan, Şebnem Zorlu, Yeliz Tozan ve Suat İnal’ın sahne aldığı oyun 24 Kasım Perşembe saat 20.00’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde.
OYUN TARİHİ                         SAAT                        YER
22 Kasım Perşembe                20.00                          Zübeyde Hanım Kültür Merkezi
 



ARA Kİ BULASIN
Usta tiyatro sanatçısı Ayşen Gruda'nın süpervizörlüğünü yaptığı Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, sezona Eugene Labıche’nin “Ara ki Bulasın!” adlı oyunu ile başlayacak. Yılmaz Gruda ile Elvan Gruda’nın uyarladığı ve sahneye koyduğu 2 perdelik komedi oyunu, 23 Kasım Çarşamba günü saat 20.00’de Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşacak.
OYUN TARİHİ                        SAAT                        YER
23 Kasım Çarşamba               20.00                          Hasan Polatkan Kültür Merkezi




DENİZALTI MASALI (ÇOCUK OYUNU)
 Barış Can Çelik'in yazıp yönettiği "Denizaltı Masalı", 20-21 Kasım’da, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde izleyicisiyle buluşuyor.
Oyunun konusu:  "Denizaltında minik bir köy; Şirince Köyü. Kahramanlarımız her zamanki gibi mutlu bir sabaha uyanırlar. Hamsi, yeni günü karşılamak için yuvasından çıkar, Deniz Kızı Körli bütün ihtişamıyla içinde yaşadığı istiridyenin kabuklarını ardına kadar açar, yunus kardeşler Riamond ve Diamond her zamanki neşeli halleriyle Körli'nin yanına gitmek için hazırlanırlar. Fakat hiç beklenmedik bir şekilde etrafın zamanla kirlendiğinin farkına varırlar. Bu soruna çözüm ararlarken bir anda davetsiz misafirleri çıkagelir. Köpek Balığı Mudo! Mudo'nun kahramanlarımızdan sevimsiz bir isteği vardır. Bakalım kahramanlar başlarına gelen bu talihsiz olayların üstesinden gelmek için kimden yardım alacaklar?"
OYUN TARİHİ                       SAAT                        YER
20 Kasım Pazar                      16:00                          Zübeyde Hanım Kültür Merkezi
21 Kasım Pazartesi                 10:00-13:30               Zübeyde Hanım Kültür Merkezi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.