Şairler Eskişehir’de buluşuyor

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 7.Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması 11-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Şairler Eskişehir’de buluşuyor
10 Mayıs 2017 Çarşamba 13:25

Şair Tuğrul Tanyol’un onur konuğu olacağı şiir buluşmasına, 10 ülkeden 35 şair katılacak. Şiir buluşmasında Türkiye dışında; Almanya, Çin, Fas, Hindistan, Irak, Kıbrıs, Mali, Venezuela ve Yunanistan’dan şairler yer alacak. 11 Mayıs Perşembe günü Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde, saat 17.00’de onur konuğu Tuğrul Tanyol okurları için kitaplarını imzalayacak. 18.00’de ise açılış yapılacak. Odak ülkenin Almanya olduğu şiir buluşmasında; şiir okumaları, söyleşiler, anma ve konserler yer alıyor. Şiir Buluşmasının genel direktörlüğünü ise şair Haydar Ergülen yapıyor. Açılış konuşmalarından sonra, konuk ülke şairleri şiirlerini okuyacak ve bağlama ustası Muzaffer Özdemir bir konser verecek. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bu yıl 7.sini gerçekleştirdikleri şiir buluşmasının Yunus Emre’nin kenti Eskişehir’e çok yakıştığını belirterek, sanatseverleri şiir buluşmasındaki etkinliklere katılmaya davet etti.
ODAK ÜLKE ALMANYA
Şiir Buluşmasının odak ülkesi bu yıl Almanya olacak. Tepebaşı Belediyesi ile bir süredir ‘kardeş şehir’ bağlantısı çerçevesinde ortak kültürel etkinlikler gerçekleştiren Berlin / TreptowKöpenick Belediyesi, bu şiir buluşmasına Almanya’dan 4 şairle katılıyor. TreptowKöpenick Belediye Başkanı OliverIgel de, etkinlikte Alman edebiyatı üzerine bir sunum yapacak.
ŞİİR BULUŞMASINDA YARIN
Türk şiirinin önemli şairlerinden Cahit Külebi, şiir buluşmasında bir oturumda anılacak. 12 Mayıs Cuma saat 16.00’da Özdilek Sanat Merkezi’nde başlayacak anmada; Ömer Turan, Çiğdem Sezer, Mehmet Can Doğan konuşacak.
TUĞRUL TANYOL ŞİİRİ           
Onur Konuğu Tuğrul Tanyol için, şairin şiir dünyasının ele alınacağı bir etkinlik gerçekleştirilecek. Özdilek Sanat Merkezi’nde 12 Mayıs Cuma günü saat 17.00’deki etkinlikte; Haydar Ergülen, Cenk Gündoğdu, Baki Ayhan T. ve Emel Koşar konuşacak. Daha sonra, buluşmaya Türkiye’den katılan şairler şiirlerini seslendirirken, Müzik Kutusu da bir konser verecek.
ÜCRETSİZ KİTAP
Öte yandan Komşu Yayınları, Eskişehir Şiir Buluşması’na önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kitap desteği vermeyi sürdürüyor. Yayınevi, Yasakmeyve ve Delisarmaşık dizisinden çıkardığı kitaplarını, buluşmaya katılan şiirseverlere ücretsiz armağan edecek.
YURT DIŞINDAN KATILAN ŞAİRLER: Achim Wagner (Almanya), GerdAdloff (Almanya), Tabea-Xenia-Magyar (Almanya), Dinçer Güçyeter (Almanya), Dong Sun (Çin), SamiraFaracı (Fas), LouisaBoulbars (Fas), H.S. Shıvaprakash(Hindistan), Ali Jaafar Al-Allaq (Irak), Emel Kaya (Kıbrıs), İsmail DiadeeHaydaree (Mali), DannyybalReyesUmbrıa (Venezuela), EvangeliaLianaSakellıou (Yunanistan)
TÜRKİYE’DEN KATILAN ŞAİRLER:Tuğrul Tanyol, Emel Koşar, Baki Ayhan T., Çiğdem Sezer, Yaprak Öz, Ömer Turan, Nuri Demirci, Duygu Kankaytsın, Kaan Koç, Harun Atak, Selim Temo, Cenk Gündoğdu, Mehmet Can Doğan, Muzaffer Özdemir, Nisa Leyla, Nilüfer Altunkaya, Erkan Kantarcı, Ahmet Taşcıoğlu, Jan Ender Can, Mesut Şenol, Hasan Erkek, Yalvaç Ural
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.