Resim sergisiyle andılar

Femin& ART Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği, Atatürk’ü ölüm yıl dönümü dolayısı ile Eskişehir’de resim sergisi ile andı.

Resim sergisiyle andılar
11 Kasım 2016 Cuma 12:58

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Turgut Özakman Sahnesi sergi salonunda serginin açılışı Vali yardımcıları Dr. Ömer Faruk Günay ile Abidin Ünsal tarafından yapıldı. Vali Yardımcısı Günay, Atatürk’ün özellikle 10. Yıl konuşmasından örnekler vererek sanatın önemine vurgu yaptı.
Femin&Art Uluslar arası Kadın Sanatçılar Derneği Yönetim Kurulu adına ise konuşan Genel Başkan Hacer Sarı da, “10 Kasım’lar artık O’nun aramızdan ayrılışının anma ve matem günü olmaktan çıkarak bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olmaktadır. Adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği değeri ‘Yurtta Başır Dünyada Barış’ sözü ile özdeşleşerek bu yıl 10 Kasım’da resim sergisi ile anıyoruz” dedi.
Sarı, Femin&Art Temsilcisi Emine Kahvecioğlu’na ve tüm katılımcı sanatçılara teşekkür etti.
 

Kaynak: İHA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.