PALTONU GİY GEL!

Palto Film gösterimleri 19 Aralık’ta başlıyor

PALTONU GİY GEL!
29 Kasım 2016 Salı 10:32

Beklenen gün geldi. Eskişehir’in bana kalırsa en önemli film festivali “Palto Film Günleri’’ tarihleri belli oldu. Anadolu Üniversitesi içindeki Sinema Anadolu’da gerçekleşecek olan Palto Film gösterimleri 19 Aralık’ta başlıyor. 24 Aralık tarihine kadar kaçırdığımız ve ilk defa karşılaşma fırsatı bulacağımız filmler eminim ki yine bizi bekliyor olacak.
Palto’nun en kötü yanı her sene fiyatların artıyor olması. Ben üç yıldır Eskişehir’deyim ve üç yıldır fiyatlar hep arttı. Umarım bu sene en azından daha fazla fiyat artışı olmaz! Hepimizin Türkiye ve dünya sinemasındaki herhangi bir sinema salonunda gösterilme fırsatı olmayan bu filmlere ulaşma hakkı var. Bu işlerin maliyetinin kabarık olduğu açık ancak aynı zamanda Palto Film Günleri’nin birçok güçlü sponsorunun da her yıl aktif olarak festivale destek verdiği açıktır. Gerçek bir destek sinemaseverler için faydalı olacaktır.
Palto’nun en güzel yanı ise ‘’askıda bilet’’. Hiç değilse böyle bir uygulama yapılıyor olmasına sevinip birbirimizden başka kimsemiz olmadığını hatırlayalım. Yetiyorsa bir de askıya bilet bırakalım. Paltonuzu giyip geliniz zira çarşamba günü kar geliyor diyorlar 19-24 Aralık haftası Anadolu Üniversitesi ana kapıdan yokuşu çıkıp Sinema Anadolu’ya dek yürüyene kadar üşütmeyesiniz. Soğukta kapının önünde bekleşmek, arkadaşlarla sıcak bir kahve aramak, umarım yine karşılaşacağım ‘’makarna arabası’’nı beklemek benim şehir içinde en heyecanla beklediğim etkinliklerden biri. Üniversite öğrencisi olmak yahut Eskişehir’e yıllarını vermiş bir şehir sakini olmak fark etmez, Palto herkes için güzel bir zaman. Bir araya geldiğimiz bir zaman. Bu zamanı iyi değerlendirmek gerek. Palto Film Günleri hakkında detaylara, programa ulaşmak için bizi takip etmeye devam ediniz.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.