Eskişehir dünyaca ünlü bir sanatçıyı ağırlayacak

Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en başarılı pan flüt virtüözü Gheorghe Zamfir’i getiriyor.

Eskişehir dünyaca ünlü bir sanatçıyı ağırlayacak
03 Mayıs 2017 Çarşamba 09:53

‘King of thePanFlute’ konserinde, 200'den fazla albüm, 600 milyondan fazla albüm satışı ile sayısız ödüllerinin arasına 90 altın ve platin albüm ödülü katan Zamfir’e, Pan Flütün Prensi Eskişehirli sanatçı Aydın Yavaş ve 12 kişilik orkestra eşlik edecek. Dünyanın en ünlü sanatçılarını konser için Eskişehir’e getiren Büyükşehir Belediyesi’nin yeni konuğu, mitolojik tanımıyla  ‘Tanrının enstrümanı Pan Flütü yeniden canlandıran" adam olarak bilinen dünyanın en büyük sanatçısı Gheorghe Zamfir.
 
7 Türk müzisyen eşlik edecek
Sanatçının 16 Mayıs 2017 Salı günü Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde vereceği ‘King of thePanFlute’ konseri Evrensel Müzik işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Zamfir’e, 5 Romen ile aralarında Aydın Yavaş'ın da bulunduğu 7 Türk müzisyen ve piyano eşliklerinde işe ünlü Rus piyanist Alexander Mekaev’den oluşan 13 kişilik orkestra eşlik edecek. Osman Vahit Özdal’ın sunacağı konserde Zamfir ve orkestra Romen Türk ve dünya müziklerinden oluşan muhteşem bir repertuar seslendirecek. Konserde ayrıca, Aydın Yavaş’ın panflüt öğrencileri de 1 Türk, 1 de Romen ezgisinde ustalarına eşlik edecekler. 
Dünyada adı bir enstrümanla birlikte anılan nadir sanatçılardan biri olan ve üflendiğinde her notası ayrı bir sevinç ve hüzün taşıyan pan flüte can veren GheorgheZamfir,  ‘20. yüzyılın En Popüler Besteci ve Sanatçısı.’
 
600 milyondan fazla albüm satışı
Zamfir, farklı müzikal dünyalar arasında bir köprüye benzetilen repertuarında; çingene müziğine, ana vatanı Romanya'nın folkloruna duyduğu sevgiye her zaman yer verirken, bunları Puccini, Verdi, Mozart, Schubert gibi bestecilerin eserleriyle bir arada çalarak çok etkileyici performanslar sergiliyor.200'den fazla albüm, 600 milyondan fazla albüm satışı ile sayısız ödüllerinin arasına 90 altın ve platin albüm ödülü de katan "Pan Flütün Kralı" Zamfir’in popüler müzikteki yolculuğunda, film müzikleri ise bambaşka bir yer tutuyor. GheorgheZamfir, Sergio Leone’nin 1984 yapımı ünlü filmi OnceUpon a Time in America, aynı yıl Karate Kid ve en son olarak Tarantino yapımı Kill Bill Vol. 1 için yaptığı müzik ve pan flüt yorumu ile dünya çapında üne kavuştu.
 
Romen ve Türk orkestraları eşlik edecek
Dünyada albümleri, Michael JACKSON'dan sonra en çok satış yapan, yüzden fazla ödülün de
sahibi olan Gheorghe ZAMFIR, aynı zamanda masterclass öğrencisi olan Aydın YAVAŞ ile
birlikte sahne alacak. Konserde bu ikiliye Romen ve Türk orkestraları eşlik edecekler.
Konserde hem Türk, hem Romen ezgilerinin yanı sıra enternasyonal müziklere de yer verilecek.
Ayrıca Gheorghe ZAMFIR ve Aydın YAVAŞ'ın birlikte düet olarak icra edecekleri parçalar da
konserde yer alacak. Türk ezgilerini düzenlemeleri de, konserde de ayrıca yer alacak olan
piyanist/kompozitör Alexander MEKAEV tarafından yapılmıştır.
 
YER : ESKİŞEHİR KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ
TARİH : 16.MAYIS.2017
SAAT : 20.00
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.