YÜZLERCE ÖĞRETMEN GÖREVDEN ALINDI

Eğitim-İş Sendikası, Eskişehir’de bine yakın eğitimcinin soruşturmalar kapsamında görevden alındığına dikkat çekti.

YÜZLERCE ÖĞRETMEN GÖREVDEN ALINDI
01 Kasım 2016 Salı 13:13

Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Mücahit Bayraktar,  yayımlanan yeni kararnameyle sorgusuz ve sualsiz 10 bin 159 kamu çalışanının görevine son verildiğini söyledi. Soruşturmalarda yanlış bir yol izlendiğini savunan Bayraktar, “Kendini haklı gören insanlara haklılıklarını ispatlama hakkı verilmemektedir. Kaldı ki insanlar hangi gerekçeler ile ihraç edildiklerini dahi bilmemektedirler. Hangi bağ, hangi eylem, hangi suç ile ihraç edilmişlerdir, bunu dahi bilmeyen, öğrense bile aksini ispat için yargı yolu kitlenen insanların olduğu bir sistemin doğruluğu savunulamaz” dedi.
Bayraktar, yayımlanan KHK’lar ile sadece kamu çalışanlarının ihraç edilmediğini, aynı zamanda bazı yasalarda da düzenleme yapıldığını, rektörlük atamalarının tek elde toplandığını, sözleşmeli ve sözlü sınav ile personel istidamının yolunun açıldığına vurgu yaptı. Bu düzenlemelerin paralel yapıyla mücadele ile ya da olağanüstü hal ile ne gibi bir ilgisi olduğunu soran Bayraktar, “Bu düzenlemelerin paralel yapıyla mücadele ile ya da olağanüstü hal ile ne ilgisi vardır? KHK’ların amacı dışında kullanıldığının en açık örneklerinden olan bu düzenlemeler açıkça  Anayasaya aykırıdır. Olağanüstü hal ile ilgisiz konuların KHK’lar kapsamında devreye sokulması, yandaş kadrolaşma faaliyetinin fırsat bilinmesidir. Hukuk devletini ve kuvvetler ayrılığını askıya alan uygulamalara son verilmelidir.Devlettin ve ulusumuzun yakasından terör,  darbeci ve cemaat yapılanmaları hızla atılmalıdır fakat yargısız infaz yapılmamalıdır” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.