YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI

Suriye’de yaşanan drama sessiz kalmayan Eskişehir halkından toplanan 3 TIR dolusu insani yardım malzemesi Suriye’nin Azez ve Halep bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI
09 Aralık 2016 Cuma 15:12

2 Aralık tarihinde Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi’nce başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan 3 tır gıda malzemesi, Suriye’nin Azez ve Halep bölgelerine dualar eşliğinde gönderildi. Valilik binasının yanındaki Müftülük Sokak’tan yola çıkmaya hazırlanan TIR’ların uğurlanışı esnasında konuşan Vali Azmi Çelik, Suriye’den ülkemize gelen hiçbir mazlumu geri çevrilmediği söyledi. Son beş yılda Suriye’de büyük bir savaş yaşandığını dile getiren Vali Çelik, “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir” diyerek şunları söyledi: “Yaklaşık 5 yıldır güney komşumuz Suriye’de büyük bir savaş var. Bu savaşta maalesef yüz binlerce masum yaşamını kaybetmiş, milyonlarcası başka ülkelere kaçarak yerini, yurdunu terk etmek zorunda kalmıştır. Göç ettikleri ülkelerin en başında bizim ülkemiz geliyor. Türk milleti olarak bizler, nerede bir mazlum varsa onların dinine, diline, mezhebine, bakmadan onlara el uzatıyoruz. Bu bize atalarımızdan kalan bir miras, aynı zamanda inancımızın gereğidir. Suriye’de savaşın başladığı ilk günden bu yana biz “açık kapı politikası” uyguladık ve milyonlarca sığınmacıyı ülkemizde misafir ettik, etmeye devam ediyoruz. “ Vali Çelik’in konuşmasından sonra İl Müftü Vekili Dilaver Şahin dua yaptırdı. Duanın ardından tırlar Halep’e uğurlandı.
 
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.