Veli ve öğretmenlere cinsel istismar eğitimi

Çocuğa karşı cinsel istismar ve sömürü konusunda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi ilkokullarda verdiği bilgilendirme çalışmalarında 786 öğretmen ve 790 veliye eğitim verdi. 

Veli ve öğretmenlere cinsel istismar eğitimi
17 Kasım 2016 Perşembe 15:59


 
     Türkiye’de ilk olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi’nin, Avrupa Konseyi ile Uluslararası Çocuk Merkezi’nin en büyük sorun olarak gördüğü, çocuklara karşı cinsel istismar ve sömürü konusunda 2014 yılında başlattığı ‘Beşte Bir’ kampanyasında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
    
    Öğretmenlere ve velilere yönelik yapılan ‘Bilgilendirme Toplantıları’ 2016 yılı boyunca Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerine bağlı 40 farklı mahalledeki 40 ilkokulda planlanan çalışmalarda 32 okuldaki eğitimlerde 492 öğretmen ve 70 veliye ulaşıldı.  
   
     2014 yılından bu yana devam eden, il merkezi ve ilçelerde yer alan ilkokulların öğretmenlerine yönelik yapılan bilgilendirme toplantılarında şu ana kadar 786 öğretmen ve 790 veli, çocuğa yönelik cinsel istismarın önlenmesi konusunda bilgilendirildiler. Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi’nin öğretmenler ile yaptığı bilgilendirme toplantılarında Klinik Psikolog Prof. Dr. Gülten Seber‘in de gönüllü desteği ile çocuğun cinsel istismar ve sömürüsüne yönelik önleyici faaliyetler üzerine örnekler sunulmaktadır.
   
     Çocuk Hakları Birimi bilgilendirme çalışmaları sonrası her öğretmenden öğrenci ve velileri ile farkındalık çalışmaları yapması beklenmektedir. Bu çalışma kapsamında, Eskişehir’de bulunan tüm anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine ulaşılması hedefleniyor.
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.