Vatan Partisi'nden yönetmelik değişikliğine tepki

Vatan Partisi İl Sekreteri Temel Aras, Milli Eğitim Bakanlığı'nın  Kurum Açma , Kapatma  ve Adverme Yönetmeliği'ndeki değişikliği eleştirdi.

Vatan Partisi'nden yönetmelik değişikliğine  tepki
30 Haziran 2017 Cuma 15:12

Vatan Partisi İl Sekreteri Temel Aras, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kurum Açma , Kapatma ve Adverme Yönetmeliği'ndeki değişikliği eleştirdi. Aras yaptığı açıklamada, '''Milli Eğitim Bakanlığı'nın  Kurum Açma , Kapatma  ve Adverme Yönetmeliği'ndeki değişiklik  24 Haziran'da  resmi gazetede yayınlayarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.  Yönetmelikteki değişiklik  MEB 'e  bağlı  her derece  ve türdeki okul, merkez i pansiyon, uygulama oteli , öğretmen akademisi ve hizmet içi eğitim  enstitüsü , olgunlaşma enstitüsü ile   sosyal tesislerinde  abdesthane  ile kadın  ve erkek   için ayrı ayrı mescitler zorunlu hale getirilmektedir.  Bu değişiklik ile  toplum huzuru , milli dayanışma, insan hakları, Atatürk Milliyetçiliği , demokratik , Laik sosyal hukuk devleti ilkeleri çiğneniyor. Türkiye Devleti'nin ülkesi ve milleti  ile bölünmez  bir bütünlüğü;  inanç , din, meazhep ayrımına göre daha ana okulu çağından başlanarak bölünmektedir.'' ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.