VALİ’DEN, KANADALI İŞADAMLARINA DAVET

Vali Özdemir Çakacak, Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Christopher Cooter’i makamında ağırladı.

VALİ’DEN, KANADALI İŞADAMLARINA DAVET
21 Temmuz 2017 Cuma 17:10

Büyükelçi’ye Eskişehir hakkında bilgi veren Vali Çakacak, ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilere de dikkat çekti.  Eskişehir’de hızla gelişen sanayi ve ticaret hacminden bahseden Vali Çakacak, “Eskişehir, hem Raylı Sistemler,  hem de Havacılık alanında büyük gelişmeler gösteren bir şehir. İki ülke devlet büyüklerinin karşılıklı görüşmeleri, var olan ekonomik gelişmelere katkı sunacaktır” dedi. Kanadalı iş adamlarını Eskişehir’e davet eden Vali Çakacak, 2016 yılında Kanada’dan Türkiye’ye 100 bine yakın turist geldiğini belirtti.

Kanada Türkiye arasındaki ilişkilere değinen Büyükelçi Cooter ise, 50 bine yakın Türk insanının ülkesinde yaşadığını söyledi. Ticari ilişkilerin daha çok artmasını isteyen Büyükelçi Cooter, “Eskişehir’de 6 firmamız var. Türkiye’de ise 4 bine yakın öğrencimiz eğitim görüyor. Eskişehir, gördüğüm kadarıyla hem sağlık hem eğitim alanında çok iyi bir konumda. Bizde sağlık alanında ilinizde ortak çalışmalar yapabiliriz. Kanada, her alanda kendini geliştiren ve yenileyen bir ülke. Biz, bütün dünya için işbirliği istiyoruz” diye konuştu.
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.