VALİ ÇELİK’TEN BİRLİK ÇAĞRISI

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Derneği’nin Cemevi’de düzenlediği Aşure Günü etkinliği kent protokolünü bir araya getirdi.

VALİ ÇELİK’TEN BİRLİK ÇAĞRISI
16 Ekim 2016 Pazar 18:16

Etkinliğe Vali Azmi Çelik, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, CHP Parti Meclis Üyesi ve  Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkan İsmail Kılıç, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.Vali Azmi Çelik, etkinlikte yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısında bulunara, şunları söyledi: “Gün birlik günüdür, gün Hacı Bektaşî Velî’nin deyimiyle ‘Bir olma, iri olma, diri olma’ günüdür, ikilikten kurtulma, dayanışma günüdür. Gün paylaşma günüdür. Matemleri bir olan milletin, geleceği de, idealleri de, bu coğrafya üzerindeki kaderi de birdir, beraberdir ve ortaktır. Biz, birbirimizle ideolojiler, semboller üzerinden konuşamayız. Biz birbirimize ayrı gayrı gözlerle bakamayız. Değil mi ki hepimizin gönlünde, yüreğinde Hz. Hüseyin var? Değil mi ki hepimizin ciğerinde O’nun sızısı var? Öyleyse birbirimize gönüllerimizi açmak vazifemiz değil midir?” dedi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.