Vali Çelik: Hayvancılıkla ilgili önlem alınmalı

 Eskişehir Ticaret Borsası’nı ziyaret eden Vali Azmi Çelik,  Başkan Ömer Zeydan ve meclis üyeleriyle bir araya geldi. 

Vali Çelik: Hayvancılıkla ilgili önlem alınmalı
14 Kasım 2016 Pazartesi 16:52

 
Borsanın yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Zeydan, Eskişehir Ticaret Borsası’nın Türkiye’deki örnek borsalardan biri olduğunu ifade etti. Eskişehir’i önemli tarım şehirlerinden biri olarak nitelendiren Başkan Zeydan, meclis üyeleri adına Vali Çelik’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
 
Kalıcı yatırımlar yapmaya özen gösterdiklerini belirten Başkan Zeydan, önümüzdeki ay açılışını yapmayı düşündükleri yeni binalarını öz varlıkları ile tamamladıklarını aktardı. Alpu, Sivrihisar, Beylikova, Çifteler ve Seyitgazi ilçelerinde irtibat büroları olduğunu hatırlatan Başkan Zeydan, kaliteyi artırmak ve çiftçileri daha çok bilinçlendirmek için çeşitli projeler ürettiklerini söyledi. Merkezde yapılan çalışmaların aynısını ilçe irtibat bürolarında da gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Zeydan, Eskişehir’in en büyük sorunlarından biri olan mezbahane yapımına ise en kısa zamanda başlamak istediklerini bildirdi. Alpu yolu üzerindeki Sevinç Mahallesi’nde kendi arsaları üzerinde yapmak istedikleri mezbahanenin proje aşamasında olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Zeydan, tohum çeşitliliğinin fazla olması nedeniyle gereken kalitenin bazen yakalanamadığını konuşmasında belirtti. 
 
Tarıma dayalı sanayide kalitenin önemli olduğuna vurgu yapan Vali Çelik ise, bu anlamda ürün çeşitliliğinden kaynaklanan olumsuzlukların takibini çiftçiler adına yapan Eskişehir Ticaret Borsası’na teşekkür etti. Dünyada her yıl artan bir nüfusun olduğuna değinen Vali Çelik, tarım ve hayvancılık ürünleri ile ilgili önlemlerin alınması gerektiğini savundu. Sunduğu hizmetlerle, çiftçinin ve bölgenin hak ve menfaatlerini koruyan borsa yönetimine teşekkür eden Vali Çelik, bütün çiftçilere bol kazançlar diledi.
 
Ziyaretin sonunda Vali Çelik, borsa binası içerisinde bulunan Elektronik Satış Salonu’nda gerçekleştirilen ihaleyi izledi. Böyle bir sistemin Türkiye’de tek olduğunu bildiren Başkan Zeydan, bu sistemle tarım sektöründeki gelişmelerin yakından takip edildiğini söyledi.  
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.