VAKIFLAR ZALİM EV SAHİBİ ÇIKTI

2017 yılıyla beraber kira sözleşmesi sona erecek Kurşunlu Külliye'sinin kaderi ne olacak. Kurumlararası çekişmenin nesnesi mi olacak, yoksa Eskişehirlilere hizmetini sürdürecek mi?

VAKIFLAR ZALİM EV SAHİBİ ÇIKTI
07 Kasım 2016 Pazartesi 15:58

Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan, Odunpazarı Belediyesi’nin ise kiracısı olduğu Kurşunlu Külliyesi’nin sözleşmesi 31 Aralık’ta sona eriyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Odunpazarı Belediyesi’ne gönderdiği yazıda, belediye ile yeni bir sözleşme imzalanmayacağını belirtmiş. Yani 2017’de, Odunpazarı Belediyesi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasındaki ev sahibi-kiracı durumu ortadan kalkacak. Odunpazarı Belediyesi’nin uzun yıllardır kullandığı Külliyenin bundan sonraki süreçte kimlere tahsis edileceği ise merak konusu.  
Hatırlanacağı gibi 2016’nın ilk aylarında Kurşunlu Külliyesi ile ilgili Odunpazarı Belediyesi ve Odunpazarı Kaymakamlığı davalık olmuştu. Odunpazarı Belediyesi'nin kültür merkezi ve nikah salonu olarak kullandığı Kurşunlu Külliyesi’ne, Odunpazarı Kaymakamlığı görevlileri tarafından kilit vurulmuş, belediyenin külliyeyi tahliye etmesini istenmişti.  Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da  külliyenin kapatılmasının hukuka aykırı olduğunu savunarak külliye önünde oturma eylemi başlatmıştı. Kurt’un eylemi hem Eskişehir’de, hem de ülkede büyük yankı bulmuştu. Sonrasında Eskişehir 1. İdare Mahkemesi Odunpazarı Kaymakamlığı’nın tahliye talebinin hukuka uygun olmadığını belirtmişti. Mahkeme kararıyla kapıdaki kilit kaldırılmış , Başkan Kurt’un iki gün süren direnişide sona ermişti.
2004 yılından beri Odunpazarı Belediyesi’nce kullanılan Külliye’nin, önümüzdeki yıl belediyeye kiralanmayacak olması yeni bir direniş başlatır mı bilmiyoruz?
Gördüğüm kadarıyla Odunpazarı Belediyesi’nin yaptığı her hizmet bürokratik bir engele takılıyor. En son bu engellemeyi Gündoğdu’ya yapılan spor kompleksinde gördük. Burhan Sakallı döneminde pazayeri olarak tahsis edilen ancak kullanılmayan alan Kurt döneminde spor kompleksine dönüştürülmüş. Vakıflar Bölge Müdürlüğü yine harekete geçti ve ’spor kompleksini kaldırın’ dedi.  Buranın spor kompleksi olarak kullanılmasının Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ne gibi zararı var anlamak mümkün değil. Kurumlar arasındaki inatlaşma bu kentte zarar veriyor. Bunun yerine uzlaşmacı bir tavır izlenmeli.
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.