ÜRETİCİ BAKAN’A SESLENDİ

Eskişehir’de sebze üretimi yapan çiftçiler, aşırı yağışlardan dolayı ürünün hastalık geçirmesinden, pazarlayamamaktan ve fiyatların çok düşük olmasından sıkıntı yaşıyor.

ÜRETİCİ BAKAN’A SESLENDİ
21 Temmuz 2017 Cuma 10:33

Maydanoz, roka, dereotu, lahana gibi sebze üretimi yapan Eskişehirli üreticinin pazar bulamaması, ürününün tarlada kalmasına neden oldu. Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, üreticinin aşırı yağışlardan dolayı ürünlerinin hastalık geçirdiğini, pazarlama sıkıntısı çektiğini ve fiyatların düşük olmasından dert yandıklarını ve yeni hükümette Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın üreticinin sesine kulak vermesini istedi.
Başkan Buluşan, hububatta bu senenin yağışlarla birlikte bereketli geçtiğini, afet ve herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını, arpa ve buğdayın kilo bazında iyi olduğunu, ama her sene olduğu gibi fiyat konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Bu sene yağışlardan dolayı yeşilliklerde hastalık yaşadığını ve aşırı sıcaklardan dolayı da büyüyemediğini belirten Buluşan, “Sebze ürünlerinde aşırı yağışlardan dolayı mantar hastalığınla mücadele ettik. Daha sonrada aşırı sıcaklardan dolayı mahsul büyüyemedi. Buna rağmen üreticinin yeterli ürün olmamasına rağmen fiyat dengesi çok bozuk. Biz bunu yıllardır söyleye söyle bir hal olduk. Üreticiyle tüketici arasındaki fiyat farkı her zaman 5-6 misli devam ediyor. Öyle bir şey ki, maydanoz olsun, dere otu olsun, roka olsun 20-30 kuruş arasında değişiyor. Pazar veya markete gittiğinde o ürünleri 1 liranın altında almanız mümkün değil” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.