ÜÇ İL BİR ARAYA GELSİN FİLO KURSUN

Turizm ve Kültür Bakanı Nabi Avcı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda Kütahya, Bilecik ve Eskişehir’de yayın yapan basın kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu.

ÜÇ İL BİR ARAYA GELSİN FİLO KURSUN
06 Nisan 2017 Perşembe 13:30

Bakan Avcı, Eskişehir’de iç hatlarda tarifeli uçuşların yeniden başlayıp başlamayacağı konusundaki soruya şöyle yanıt verdi: “Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. 2011 yılında Eskişehir’de bir uçak girişiminde bulunduk. Üniversitemiz ile ön bir araştırma yaptık. Sonra Türk Hava Yolları ile görüştük. Onların yaptığı araştırmaya göre burada o yolcu potansiyeli yokmuş. Bize ‘özel bir firma ile anlaşıp, küçük bir uçakla yapın bu işi’ dediler. Borajet ile görüştük. Bize 65 kişilik küçük bir uçak tahsis etti. Eskişehir’den İstanbul ve İzmir’e uçak seferleri başladı. Uçak 6 ay çalıştı. Ancak istenildiği gibi olmadı. Firma “zarar ediyorum” dedi ve seferleri durdurdu.
PAMUK ELLER CEBE
“Başka iller yapıyor, nasıl yapıyor?” deniliyor. Başka illerde özellikle Sanayi ve Ticaret Odaları toplu bilet garantisi veriyor. Öyle olunca zarar minimize edilmiş oluyor. Benzer bir şey Kütahya’daki turizmcilerle yaptığımız toplantıda da dile getirildi. Zafer Havaalanı için. Onlara, dedim ki; “Uçak mı istiyorsunuz? Çok iyi olur. ‘Talep var’ diyorsunuz. Pekala. O zaman sevgili Kütahyalı iş adamları, Kütahyalı turizmciler pamuk ellerinizi cebe atacaksınız, bir uçak alacaksınız ve işletmeye başlayacaksınız.”
3 İL BİR ARAYA GELSİN FİLO KURSUN
Kütahya, Afyon ve Eskişehirli iş adamlarına küçük bir filo kurun çağrısında bulunan Bakan Avcı, “Eğer bu işi çok karşı buluyorsanız buyurun siz firma kurun. Biz destek olalım. Bir filo oluşturalım. Kütahya’dan, Afyon’dan ve Eskişehir’den aynı talep var. Gelin Kütahya, Afyon, Bilecik ve Eskişehir 5-6 uçaklık küçük bir filo kuralım. Planlamalarımızı da kendimiz yapalım. Eskişehir’e, Afyon’a, Kütahya’ya, İzmir’e, Antalya’ya uçaklarımızı uçuralım. İlla almak da gerekmez. Kiralayalım.  Çalıştırırım diyen babayiğit varsa Eskişehir’de ben uçağını kiralayayım onlar çalıştırsınlar. Halen burada bir potansiyel olduğunu iddia ediyorlarsa… Ama ben görüyorum, yok. Gitmedi Eskişehir’de. Ben bu konuda yoğurdu üflemekten yanayım” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.