ÜÇ AKADEMİSYEN GÖREVE İADE EDİLDİ

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ‘bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı barış bildirisine imza attıkları gerekçesiyle açığa alınan 20 akademisyenden 3’ü göreve iade edildi.

ÜÇ AKADEMİSYEN GÖREVE İADE EDİLDİ
13 Aralık 2016 Salı 17:01

Konuyu yargıya taşıyan akademisyenler hakkında Eskişehir 1. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkemenin kararı akademisyenlerden Uğur Kara’ya üniversite tarafından 26 gün sonra tebliği edildi. Kara, dün itibariyle göreve başladı.  Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile “Görevimin başındayım. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü Eskişehir 1. İdare Mahkemesi'nin görevden uzaklaştırılmam hakkında verdiği yürütmeyi durdurma kararını kararın kendisine tebliğ edilmesinden 26 gün sonra uygulamış bulunuyor. Bu etabı kazandık. Hukuk mücadelemiz bitmedi, devam edecek..Memleketteki ağır hukuki tahribata rağmen "Eskişehir'de ve Ankara'da hala yargıçlar var" dedirten bu kararlara imza atan hukuk insanlarının varlığı da az da olsa bizleri ümit var kılıyor” göreve iade edildiğini duyurdu.
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.