TUTMAYIN VURAL YÖRÜK AĞABEYİMİZİ

TUTMAYIN VURAL YÖRÜK AĞABEYİMİZİ
14 Ağustos 2017 Pazartesi 10:08

Önce Sonhaber Gazetesi’nden Ayhan Aydıner’e, yoğun işlerinden dolayı CHP İlçe başkanlığını bırakacağını açıklayan Vural Yörük ile ilgili yeni gelişmeler var.
Yine Ayhan Aydıner’den okuyoruz.
Yakın çevresi ve Başkan Ataç “görevde kal” diye ısrar ediyormuş.
Bu durumda Vural Yörük’ün yeniden aday olması kimseyi şaşırtmayacak.
Hatta ismi il başkanlığı ile anılıyormuş.
Bir kez daha “görevi bırakıyorum” derse, sanıyorum il başkanı olması için de yoğun baskı ile karşı karşıya kalacak.
Sonra bir gel git daha ver elini CHP Genel Başkanlığı’na.
Siyasetin gülen yüzü olup olmadığını bilecek kadar yakından tanımıyorum kendisini, ama siyasetin güldüren yüzü olduğu konusunda kimse ile tartışmam.

CHP’NİN SORUNU KRİZ DEĞİL KRİZDEN BESLENENLER

Krizdir olur. Hele ki; CHP gibi Türkiye’nin gelmiş geçmiş en uzun soluklu muhalefeti bir partiden söz ediyorsak, muhalefetin kılcal damarlarına işlemiş olması kadar doğal bir şey yok. Bu nedenle CHP’de “kriz” olmazsa olmaz. Ancak CHP’nin kısa süreli aralıklarla yaşanan bu krizlerden daha büyük sorunları var. İlk sorunu bana kalırsa “kriz olsun da besleneyim” diyen kişiler. İkinci sorun ise bu krizi tartışacak sağlıklı bir zeminin olmayışı. CHP’yi öldürmeyen şey süründüreceğe benziyor. Bu noktada CHP’lilere naçizane iki tavsiyede bulunmak istiyorum. İlk tavsiyem tartışmanın sağlıklı bir zemine çekilmesi. Mesela CHP’yi nasıl iktidara taşırız, sosyal demokrasi kavramını nasıl popüler hale getiririz gibi. İkincisi ise ilkelerden ziyade gelecek kaygıları ile yaprak gibi oradan oraya sürüklenen arkasına sığınmak için güç arayan kriz akbabalarından kurtulmak.     
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.