Türkiye’nin sağlığı benimkinden daha kötü

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla 24 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı DBP’li Ahmet Türk’ü cezaevinde ziyaret etti.

Türkiye’nin sağlığı benimkinden daha kötü
28 Ocak 2017 Cumartesi 17:43

74 yaşındaki Türk, 21 Kasım’da evinde polislerce gözaltına alınmış, 24 Kasım’da da ‘örgüt üyeliği’nden tutuklanarak İstanbul’daki Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.Kalp pili taşıyan Türk’ün aylık rutin kontrollerinin dahi yapılmadığını belirten avukatı Erdal Kuzu : “Sağ gözünde katarakt oluşmuş. Doktor kataraktın ilerlediğini ve mutlaka ameliyat olması gerektiğini söylemiş. Olsa bile sonrasında hijyen koşulları gerekiyor. Ne yazık ki cezaevinde bu mümkün değil.” söylemişti.

Daha sonra  Silivri’den Elazığ T Tipi Cezaevi’ne sevk edildiği açıklanan Türk’ün avukatı, müvekkilinin tahliye edilmesini sağlayacak sağlık raporunun ‘ortada olmadığını’ söylemişti.Elazığ’da tutuklu bulunan Türk’ün hastaneye askerlerin kollarında götürüldüğü fotoğraf gündem yaratmış, sağlık sorunları yaşadığı bilinen Türk’e yapılan muamele hayli konuşulmuştu.Valilik, hiçbir aşamada Türk’e kelepçe takılmadığını açıklamıştı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk’ü cezaevinde ziyaret etti.Tanrıkulu, Twitter hesabından Türk’ün mesajını paylaştı: “Sağlığım kötü ama Türkiye’nin sağlığı benimkinden daha kötü''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.