TÜRKİYE DARBE ANAYASASI İLE YÖNETİLİYOR

BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehir’de konuştu. Anayasa değişikliğine neden ‘evet’ dediklerinin gerekçelerini anlatan Destici, “Mevcut sistemin değişmesi lazım” dedi.

TÜRKİYE DARBE ANAYASASI İLE YÖNETİLİYOR
13 Nisan 2017 Perşembe 11:59



Esgündem26-
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir’de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Şahin Park’ta gerçekleşen toplantıya AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ile MHP İl Başkanı Kadir Bıyık da katıldı.
‘Evet’ diyen de, ‘hayır’ diyen de bizim insanımız
Destici, anayasa değişikliğine neden ‘evet’ dediklerinin gerekçelerini anlattı. Referandumun bir demokrasi yarışı olduğunu söyleyen Destici  “Evet diyen de, hayır diyen de bizim insanımızdır. Biz ‘hayır’ diyenin de tercihine saygı duyuyoruz, ‘evet’ diyenin de tercihine saygı duyuyoruz. Kimse kimseyi ötekileştirmesin” dedi.
Türkiye darbe anayasası ile yönetiliyor
Destici, Türkiye’nin 12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştiren darbecilerin hazırladığı bir anayasa ile yönetildiğini, BBP’nin kurulduğu günden bu yana darbecilerin getirdiği sistemin değiştirilmesi gerektiğini savunduğunu söyledi.
Yanlışın karşısında, doğrunun yanında oluruz
Anayasanın demokratikleştirilmesi yönünde atılan adımları parti olarak hep desteklediklerini anlatan Destici, “2007’deki referandumda da ‘evet’ demiştik, en son 2010’da da ‘evet’ demiştik. Biz ilkesel olarak sistem değişikliğine evet diyoruz. 5 ana kriterimiz vardı. Üniter yapı, Türk kimliği ve Türkçemiz muhafaza ediyor mu? Temel haklar, inanç hürriyeti konusu, darbecilere cesaret veren kanunlar demokratikleştiriliyor mu? Ve son olarak kuvvetler ayrılığı konusuydu. Biz buna göre karar veriyoruz. Yanlışın karşısında, doğrunun yanında oluruz” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.