Türkiye 150 yıllık demokrasi yolculuğunun 1’inci basamağına geri dönüyor

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, anayasa değişikliği teklifinin halkoylamasına sunulmasi halinde sandıktan 'hayır' çıkacağını savundu.

Türkiye 150 yıllık demokrasi yolculuğunun 1’inci basamağına geri dönüyor
17 Ocak 2017 Salı 16:33

"Hem ciddi bir sezgi ve hem veriyle, geri dönüşle söylüyorum" diyen Feyzioğlu, "Referandum partiler arası bir yarış olarak ele alınmazsa, merkez sağ, milliyetçi ve muhafazakar seçmenin çok büyük kaygıları var ve bu değişikliğe destek vermez. Milletimiz inanılmayacak kadar sağduyuludur. Milletimize güveniyorum" ifadesini kullandı. Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı ile Meclis'in karşılıklı fesih yetkisiyle ilgili olarak "Meşrutiyet zamanında padişaha verilmişti bu yetki. Meşrutiyetin yaşamama sebebi de budur. Padişah feshetmiştir. Türkiye 150 yıllık demokrasi yolculuğunun 1’inci basamağına geri dönüyor. 150 yıllık tecrübeyi boşuna yaşamış oluyoruz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.