TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Çocuğa cinsel istismarda bulunanların serbest kalması ve istirmacısıyla evlendirilmesine yönelik düzenleme Adalar’da protesto edildi.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR
21 Kasım 2016 Pazartesi 14:16

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB öncülüğünde düzenlenen eyleme demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi.  Gru adına açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Serkan Demir, Türkiye’de her beş evlilikten birinin 18 yaşından küçük çocuklarla gerçekleştiğini söyledi. Adalet Bakanlığı’nın verilerinin çocuğa yönelik cinsel istismarda korkutan tabloyu ortaya koyduğuna dikkat çeken Demir, “Bir yılda adliyeye taşınan çocuğa yönelik cinsel istismar sayısı 16 bin 957 oldu. Yargıya taşınan istismar vakalarından 13 bin 968’ine mahkûmiyet kararı çıktı” dedi. Evlilik dışı dinsel anlayış temelinde küçültülmeye ve çocuk yaşta evlilikler yoluyla çocuk istismarının meşru gösterilmeye çalışıldığını ifade eden Demir, “Türkiye, bu düzenlemeyi hayata geçirdiği anda çocuk cinsel eylemlilik rıza yaşında dünyanın en düşük yaşını belirlemiş olan tek ülke olacaktır. Böylesi durum çocuğun üstün yararına korunması ilkesine aykırıdır” diye konuştu. Demir, yasanın derhal geri çekilmesini istedi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.