TEPEBAŞI BELEDİYESİ Mİ? TUR ŞİRKETİ Mİ?

Ahmet Yapıcı, Tepebaşı Belediyesi'nin her hafta Salı günleri TBMM'ye düzenlediği kültür turlarını kaleme aldı...

TEPEBAŞI BELEDİYESİ Mİ?  TUR ŞİRKETİ Mİ?
14 Aralık 2016 Çarşamba 12:28

Ahmet Yapıcı'nın 'Tepebaşı Belediyesi mi?  Tur şirketi mi?'   başlıklı yazısı:
Tepebaşı’nın CHP’li  belediyesi, kültür gezileri adı altında her hafta Salı günleri otobüslerle CHP’li kadınları Ankara’ya götürmektedir. Her hafta düzenli olarak öncelikle Genel Başkanı odasında ziyaret edip, duruma göre hediyeler takdim ediliyor. Ardından Meclis’teki CHP Grup toplantısına katılım sağlanıyor. Genel Başkanla katılımcılar fotoğraf çektiriyor, söz arasında bazı üyeler belediye başkanı için ezberletildikleri methiyeleri arka arkaya sıralıyorlar. Yeri geldikçe de şehirdeki bazı üst düzey CHP’li yöneticiler hakkındaki memnuniyetsizliklerini de belirtmekten geri durmuyorlar. 
       Dışarıdan bakıldığı zaman gayet güzel bir faaliyet. Hem iç turizme canlılık getiriyor, ekonomiye katkı sağlıyor, hem de CHP Grup toplantılarının yeterli kalabalıkta ve canlılıkta olması sağlanıyor.
       İyi, güzel, hoş da bu faaliyetlerin, bu gezilerin masrafını Başkan kendi parasıyla yahut partisinin parasıyla finanse etse sorun yok. Ama şık olmayan, etik olmayan, ahlaki olmayan tarafı bu harcamaların belediye parası ile yapılıyor olması. Harcanan para kamunun parası. Kamuya ait bir paranın parti faaliyetlerinde kullanılması kamu zararının doğmasına sebep olur. Kaldı ki PKK/HDP’li belediyelerin görevden alınmalarına sebep kamu kaynaklarının israfı nedeniyledir.
    Kültür turları adı altında CHP Genel Merkezi’ne seyahat için yapılan bu harcamalar; Tepebaşı ilçesinde oturan yediden yetmişe tüyü bitmedik yetimler dahil her bir vatandaşa ait olan, halkın hizmetinde kullanılmak üzere hükümetin gönderdiği yahut vergi olarak Tepebaşı halkının ödediği paralardır. Bu paralar Tepebaşı’nda oturan insanımıza hizmet etmesi, onların refahı ve mutluluğu için yaşadıkları çevreyi daha mamur ve güzel hale getirmesi için kendisine emanet edilen paralardır.
    Başkanın bu paraları kendi siyasi ikbali için kullanması, Genel Merkezi nezdinde kendi reklamını yapması hangi insaf ve hangi vicdana sığar. CHP’nin içinde bu duruma karşı çıkan, sağduyulu hiç mi kimse yok? CHP il teşkilatında yahut CHP Meclis üyeleri arasında buna karşı çıkacak yürekli, şövalye ruhlu yiğit adamlar nerede? Yoksa onlarda siyasi ikbal beklentisi içinde seslerini çıkarmayıp göz mü yumuyorlar?
      Belediye bütçesinin nasıl kullanıldığına örnek olsun diye bir dip not.
      Belediyenin 2016 yılı bütçesi 200 milyon, bugüne kadar belediyenin yatırımlar için harcadığı para yaklaşık 9.500.000, bütçenin %4.75’i. Belediye kaynaklarının nerelere harcandığını birinin açıklaması gerekir sanırım.   
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bülent - 7 yıl önce
Sizin yazıyı okuyan sanacak ki eşini akrabasını Marmaris'e Çeşme'ye götürüyorlar! Diyanetin milyonluk makam araçlarını alırken utanmıyorsunuz da kültür turlarına mı laf ediyorsunuz!