Tatarların taleplerini Meclis'e taşıdı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Rus işgali altındaki Kırımda yaşayan Kırım Tatar Türkleri’nin talep ve sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Tatarların taleplerini Meclis'e taşıdı
11 Kasım 2016 Cuma 15:45


Çakırözer, Dışışleri Bakanlığı ile Başbakanlığa bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının bütçelerinin Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda yapılan görüşmeleri sırasında konuyu hükumetin gündemine taşıdı. Çakırözer, yaptığı konuşmalarda, “Rusya’nın Kırım’ı işgali nedeniyle Kırım’daki soydaşlarımız çok zor günler yaşamakta. Onlara mutlaka iktidarıyla muhalefetiyle sahip çıkmamız gerek. Onların çok haklı çok yerinde talepleri var. Kırım Tatarlarının Halk Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Türkiye’deki Kırım dernekleri ile görüşmelerimden üzülerek öğrendim ki hükumet verilen sözleri tutmamakta. Bu talepler bir an önce yerine getirilmelidir” dedi.
Seslerini dünyaya duyuralım
Çakırözer, konuşmalarında Kırım’da yaşanan hak ihlallerinin dünyaya duyurulması açısından bir ‘Kırım Haber Ajansı’ kurulmasının önemli olduğunu belirterek, “Kırımlı soydaşlarımızın, sesinin dünyaya duyurulması çok önemli. Onlar da bunu talep diyor. Bu haber ajansı bir an önce kurulmalıdır” ifadelerini kullandı.
Bin Konut sözü tutulmalı
Rus işgali karşısında Ukrayna’da sürgünde yaşamak zorunda kalan Kırım Türkleri’nin konut talepleri olduğunu hatırlatan Çakırözer, konuşmasına şöyle devam etti: “Hükümet sürgündeki Kırımlı soydaşlarımız için bin konut yapma sözü vermişti. Bu sözün bir an önce yerine getirilmesini bekliyorlar. Bu taleplerin karşılanmasına öncelik verilmelidir.” Meclis’te, temsil ettiği Eskişehir’de 100 binin üzerinde Kırım Tatar Türklerinin yaşadığını belirten Çakırözer ayrıca, “Eskişehir’deki Kırım kökenli hemşehrilerimiz sürgünde zor koşullarda yaşamakta olan Kırımlı soydaşlarımızın koşullarının düzeltilmesini sabırsızlıkla beklemektedir” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.