Taşlı saldırıya sendikadan tepki

Türk Yerel Hizmet-Sen üyeleri, geçtiğimiz günlerde Odunpazarı Belediyesi Çarşı Zabıta Karakolu'na yapılan taşlı saldırıya tepki gösterdi.

Taşlı saldırıya sendikadan tepki
28 Temmuz 2017 Cuma 14:51

Türk Yerel Hizmet Sen Eskişehir-Bilecik-Sakarya Şube Başkanı Hüseyin Uygun,  zabıtaya yönelik şiddet olaylarının ne bir ilk ne son olacağını belirterek, yetkililerden gerekli önlemleri almasını istedi. Yıllardır belediyede görevli zabıtanın çalışmalarının gerek kamuoyunda, gerekse medya organlarında acımasızca eleştirildiğini savunan Uygun,  “Hiçbir şekilde  belediye zabıtalarının  çalışma şartları ve  özlük hakları gündeme getirilmez. Kendini korumak için üniformasından başka hiç bir unsuru bulunmayan, görevi başında  satır, bıçak, silahla saldırıya uğrayan, belediyenin avukatı tarafından dahi savunulamayan zabıtamıza  basınımızın ve halkımızın destek vermesini bekliyoruz. Dolayısı ile geldiğimiz noktada can çekişmekte olan belediye zabıta mesleğinin özlük hakları ve yetki, sorumluluk bakımından  acilen yeniden  ele alınıp değerlendirilmesi kaçınılmaz bir gerçektir” ifadeleri kullanıldı. 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.